Harry Herceg a Netflix-film új előzetesében a királyi család gondjairól beszél

K EPA20190608051
2022.12.05. 18:00
Harry herceg a Netflixen hamarosan megtekinthető új dokumentumfilm-sorozatának előzetesében elmondta, miért készít sorozatot a felesége, Meghan Markle oldalán. Közösen lerántják a leplet a nők szenvedéséről, amit a királyi család okozott.

Az új dokumentumfilm a királyi család számára újabb botránnyal fenyeget, ezért is hívott össze válságtanácskozást III. Károly király és Vilmos herceg. Harry herceg a Netflix hamarosan induló sorozatának új előzetesében elmondta, hogy mindent megtett, amit csak lehetett, hogy megvédje a családját. Jellemezte az „ebbe az intézménybe beházasodó nők fájdalmát és szenvedését” feleségére, Meghan Markle-re és édesanyjára, Diana hercegnőre utalva.

Az etnikai kérdés is szóba kerül. A pár beszámolója szerint megküzdöttek az előítéletekkel és a „gyűlölettel” Meghan Markle származása miatt. A sorozat csütörtökön jelenik meg, a további három epizód pedig december 15-én következik – írja a BBC.

Az előzetesben nem utalnak arra, hogy a királyi családdal valaha kibékülnének. Ehelyett van egy kommentár, amely szerint „háborút indítottak Meghan Markle ellen, hogy megfeleljenek mások elvárásainak”.

Harry herceg azt mondja:

A családban hierarchia van. Tudod, hogy a titkokat kiszivárogtatják, de vannak olyan történetek is, amelyeket csak elültetnek.

Az előzetes összefoglalja, hogy Meghan Markle irányában az először meleg fogadtatás átcsapott gyűlöletbe az etnikai hovatartozása miatt.

Meghan tapasztalatait a Diana hercegnére nehezedő nyomással kapcsolták össze, a sajtó figyelmének őt körülvevő képeivel illusztrálva.

„Ismerjük a teljes igazságot” – mondta Harry herceg az előzetes végén.

A dokumentumfilm állítólag betekintést nyújt abba, amit a pár belső történetként ír le, hogy miért léptek vissza a királyi feladatoktól. Harry herceg és Meghan hercegné hivatalosan 2020 márciusában mondott le a magas rangú királyi családtagságról.

(Borítókép: Harry sussexi herceg, a brit trónörökös másodszülött fia és felesége, Meghan sussexi hercegnő hintón érkezik a herceg nagyanyja, II. Erzsébet brit uralkodó hivatalos születésnapja alkalmából tartott hagyományos lovas díszszemlére Londonban 2019. június 8-án. Fotó: Neil Hall / MTI / EPA)