Galambos Lajos több mint három év börtönbüntetést kapott

IMG 4074
2022.12.07. 10:45
Másodfokon született ítélet Galambos Lajos áramlopási ügyében, a korábbi ítéletet súlyosbítva 3 év és hat hónap börtönbüntetést kapott.

Galambos Lajos víz-, gáz- és áramlopási ügye már 2015 óta húzódik. Az elsőfokú ítélet szerint 2 év 10 hónap börtönbüntetést szabtak ki rá, három évre eltiltották a közügyektől, pénzbüntetést kapott, valamint 11 milliós vagyonelkobzást rendelt el a bíróság. Az ügyészség ezt követően fellebbezett az ítélet ellen, és súlyosbítást kért, így másodfokon folytatódott a tárgyalás. 

Bár eredetileg a másodfokú ítélet kihirdetésére október 13-án került volna sor, elnapolták, végül a bíróság szerdán tartotta meg a tárgyalást a Budapest Környéki Törvényszéken. Ahogy a Blikk megírta, az ítélet kihirdetésére a trombitaművész nem ment el, azonban a volt felesége, Boglárka, aki az ügy másodrendű vádlottja, megjelent a tárgyalóteremben. A vádlottak közül összesen hárman vettek részt a tárgyaláson, és az utolsó szó jogán mind azt mondták, nem bűnösök, és felmentést kérnek a vádak alól. 

A bíróság ítélete szerint Galambos Lajost 3 év és hat hónap börtönbüntetésre ítélték, 4 évre eltiltották a közügyektől, valamint több mint 4 millió forintot és egyéb bűnügyi költségeket kell kifizetnie. Míg egykori nejét – akit első fokon felmentettek, majd az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért rá – másodfokon felmentette a bíróság. Galambos védőügyvédje fellebbezett a döntés ellen.

A bíróság közlése szerint azért súlyosbítottak az ítéleten, mivel első fokon a vádlottak kihallgatásáig jutottak, azonban másodfokon már sor került a szakértők és tanúk meghallgatására is, így teljeskörűen kivizsgálhatták az esetet. Ahogy a lap megjegyezte, mivel Galambos korábban már 125 napot töltött a börtönben, ezért a bíróság által kiszabott büntetése is lerövidülhet 3 év 2 hónapra. 

(Borítókép: Galambos Lajos. Fotó:  Velvet)