Tízmilliós kártérítést követel Galambos Lajos volt felesége

IMG 4074
2022.12.08. 20:53
Akár tízmillió forintos kártérítést is kaphat az államtól Galambos Lajos volt felesége. Boglárkát első és másodfokon is felmentette a bíróság a víz-, gáz- és áramlopás alól, ám az ügyre az egészsége mellett a házassága is ráment.

Kártérítést követel az államtól Galambos Lajos volt felesége, Galambos Boglárka, akit az elmúlt hét évben rengeteg stressz ért. 2015-ben például a gyermekei szeme láttára vitték el bilincsben az otthonából, majd csaknem két hétig börtönben ült. Mindemellett több éven keresztül vádlottként tartotta számon a közvélemény víz-, gáz- és áramlopás miatt. Az ügyre a házasságuk is ráment: a trombitaművésszel tavaly jelentették be, hogy különválnak útjaik.

Mivel a bíróság első és másodfokon is felmentette a vád alól, lehetősége nyílt kártérítést követelni az államtól az ügy lezárásáig elszenvedett sérelmekért. Galambos Lajos ügyvédjének elmondása szerint pedig Boglárka él is a lehetőségével.

Szándékában áll kártérítést követelni az Igazságügyi Minisztériumtól. Teljesen jogosan, hiszen ártatlanul vonták eljárás alá, tették előzetes letartóztatásba, illetve mosták össze a nevét egy olyan bűncselekménnyel, amit nem követett el

– mondta a Blikknek Fröhlich Krisztián, aki szerint mindez lelkileg is megviselte a nőt.

Az ügyvéd azt is elárulta, hogy Lajos exfelesége akár tízmilliós nagyságrendű összegre is számíthat.

Nem törődnek bele a sorsukba

Mint arról korábban beszámoltunk, 3 év 6 hónap börtönbüntetést kapott Galambos Lajos a víz-, gáz- és áramlopási ügye miatt. Ezzel kapcsolatban a zenészt azt nyilatkozta, nem törődik bele a sorsába, és megteszi a szükséges lépéseket, miután kézhez kapta az ítéletet. Szerinte az egész eljárásban nagyon sok hiba volt, és az, hogy a volt házastársát felmentették, nem jelenti azt, hogy az ő története véget ért.

Egy neves külföldi ügyvédi iroda végig követte az eljárást, és alig várják, hogy Bogi rendelkezésére álljanak, immár nemzetközi színtéren

– tette hozzá a Galambos Lajcsi néven híressé vált művész.

(Borítókép: Galambos Lajos 2016-ban. Fotó: Velvet)