Ismét Elon Musk a világ leggazdagabb embere

2022.12.10. 06:33
Bár Elon Musk csütörtök estére elvesztette az első helyét a Forbes leggazdagabb emberekről szóló listáján, péntek reggel sikerült megelőznie Bernard Arnault francia üzleti mágnást, ezzel ismét megszerezve a világ leggazdagabb emberének járó címet.

Elon Musk ötmilliárd dollárral gyarapította vagyonát a csütörtök esti tőzsdezárás óta, a Tesla részvényei pedig öt százalékkal erősödtek a nem túl kedvező piaci helyzetben is. Ez elegendő volt ahhoz, hogy ismét Elon Musk legyen a világ leggazdagabb embere – írja a Forbes

Az üzletember vagyona ezzel 190 milliárd dollárra nőtt – 30 milliárd dollárral többre, mint az őt csütörtökön megelőző francia üzletember, Bernard Arnault vagyona. A francia üzletember szerdán kétszer is átvette a vezetést, de az amerikai piacok zárásakor Musk újra az első helyre tört. 

A Tesla részvényei 50 százalékot zuhantak idén, miután Musk áprilisban bejelentette, hogy megveszi a Twittert.

Ennek ellenére vannak olyan periódusok, amikor emelkednek a részvények: David Trainer, a New Constructs tőzsdekutató cég vezérigazgatója szerint ez csak annak köszönhető, hogy a Tesla részvényei továbbra is erősen túlértékeltek, és sokan egyáltalán nem végeznek a vásárlás előtt piackutatást. 

Az elmúlt hét tanulsága szerint hiába Elon Musk most a világ leggazdagabb embere, ez hamar megváltozhat, akár néhány nap alatt is.