A rendező megmutatta, hogyan néz ki Joaquin Phoenix a Joker folytatásában

2022.12.12. 10:03
Todd Phillips, a Joker-filmek rendezője bemutatta Joaquin Phoenixet a film folytatásának forgatásán.

Elkezdték forgatni a Joker második részét a 2019-es első rész áttörő sikere után.

A közelgő Joker: Folie à Deux című film rendezője szombaton egy Instagram-bejegyzésben mutatta be először Joaquin Phoenix visszatérését Arthur Fleck szerepében.

„1. nap. A mi fiunk. Joker” – írta Todd Phillips a kép alá, amely Phoenix borotválkozását örökítette meg.

Dalra fakadhat Joker és Harley Quinn

A készülő film cselekményéről nem lehet sokat tudni, mivel a részleteket szigorúan titokban tartják. Azt azonban nyilvánosságra hozták, hogy Joaquin Phoenix újra eljátssza a zavart gonosztevő Arthur Fleck szerepét – írja a New York Post.

A 48 éves színész mellett Lady Gaga is feltűnik a filmben, aki a gonosz Harley Quinnt alakítja, és a hírek szerint Brendan Gleeson, és Catherine Keener is szerepet kapott.

A film érdekessége, hogy musical lesz, ami határozottan eltér az első filmtől, hiszen a Joker sötét, komor és már-már realista hangvételű volt, mivel a társadalom különböző fonákságait tematizálta. Mivel Lady Gaga világhírű énekesnő, és több filmben is kipróbálta magát színésznőként, kiérdemelte a főszerepet Phoenix mellett. A Csillag születik című filmmel elnyerte a legjobb eredeti dalért járó Oscar-díjat. Joaquin Phoenix zenei és énekesi képességeit sem szabad figyelmen kívül hagyni, hiszen a 2005-ös A nyughatatlan című filmben Johnny Cash szerepét alakította, amiért Oscarra jelölték.

Joaquin Phoenixnek és az első Jokernek sikerült 11 Oscar-jelölést és egy Arany Oroszlán-győzelmet szereznie a Velencei Filmfesztiválon. Phoenix a Joker első részében nyújtott teljesítményéért a legjobb színészi alakítás Oscar-díját érdemelte ki. A film folytatása a tervek szerint 2024. október 9-én kerül a mozikba, pontosan öt évvel az első Joker filmvászonra kerülése után.