Megoldódott a Titanic-film rejtélye

GettyImages-1192757498
2022.12.17. 08:56
Kiderítette a Titanic rendezője, túlélhette volna a hajókatasztrófát Jack Dawson. James Cameron egy hipotermia-szakértővel végzett tudományos vizsgálatot a férfi utolsó óráiról.

Sokakban felmerült már a kérdés, hogy vajon feleslegesen halt-e meg a Titanic főszereplője, Jack Dawson, amikor úgy döntött, hogy nem mászik fel arra a faajtóra, ami megmentette szerelme, Rose életét.

A film rendezője belefáradt a rajongók végtelen találgatásába, és megadta a választ a kérdésre. James Cameron új filmje, Az Avatar: A víz útja turnéján ugyanis bejelentette, hogy nemrég tudományos vizsgálatot végzett, hogy egyszer s mindenkorra bebizonyítsa, 

Jack akkor sem élte volna túl, ha felhúzza magát az úszó ajtóra.

Elvégeztünk egy tudományos kísérletet, hogy végleg pontot tegyünk ennek az egésznek a végére, és egyszer s mindenkorra karót döfjünk a szívébe

– fogalmazott Cameron. A rendező elmondása szerint alapos törvényszéki elemzést végeztek egy hipotermia-szakértővel, aki reprodukálta a filmbéli tutajt. A vizsgálathoz két kaszkadőrt is használtak, akik ugyanolyan testtömegűek voltak, mint a film szereplői, Kate Winslet és Leonardo DiCaprio.

Az eredmény pedig egyértelmű lett: mindketten nem maradhattak életben, csak az egyikük élhette túl a katasztrófát. 

Ez egy film a szerelemről, az áldozatvállalásról és a halandóságról. A szeretet az áldozatban mérhető

– fogalmazott a rendező a Deadline szerint, aki kiemelte: a kutatás eredményeiről különkiadás is készül, amit februárban mutatnak be a közönségnek. 

(Borítókép: CBS Photo Archive / Getty Images)