Meghan Markle meztelen megszégyenítéséről írt az újságíró, kitört a botrány

GettyImages-951009156
2022.12.19. 09:43
Jeremy Clarkson újságíró-műsorvezető a The Sun című lapba írt egy véleménycikket Meghan Markle-ről. Az írásban olyan kijelentéseket tett Harry herceg feleségéről, amelyeken felháborodott a brit közvélemény.

Jeremy Clarkson – aki a népszerű autós műsor, a Top Gear műsorvezetője volt 2015-ig – nemes egyszerűséggel arról írt a cikk kifogásolt részében, hogy mindenki másnál jobban „gyűlöli” Meghan Markle-t. Mindezt aztán még megfejelte azzal, hogy egy olyan megszégyenítést kívánt neki,  mint amilyet a Trónok harca című sorozat egyik epizódjában láthattunk.

Éjjelente forgolódom az ágyban, csikorgatom a fogaimat, és arról a napról álmodozom, amikor végre meztelenül vezetik végig az Egyesült Királyság összes utcáján, miközben azt kiabálják rá, hogy »Szégyelld magad«, és ürülékkel dobálják meg

– írta a cikkben Clarkson, majd azt is hozzátette még, hogy szerinte az ő korosztályának többsége is hasonlóan vélekedik Harry herceg feleségéről. 

Az írás felkavarta a brit közvéleményt, és nagyon sokan visszautasították azt, ahogyan Jeremy Clarkson Meghan Markle-ről írt. A The Guardian szerint John Bishop humorista például azt írta, hogy az újságíró írása „egy nyílt felhívás volt egy nő megszégyenítésére és a vele szembeni erőszakra”.

Nem, Jeremy Clarkson. Semmilyen szinten, semmilyen körülmények közt nem elfogadható ezt írni egy nőről

– ezt már Carol Vorderman walesi műsorvezetőnő írta, aki azt is hozzátette, hogy e cikk után Clarksonra kiabálják a tömegek azt, hogy szégyellje magát.

Még Jeremy Clarkson lánya, Emily Clarkson is elhatárolódott a saját apja kijelentésétől az Instagramon egy 24 órán át elérhető posztban. „Tisztázni akarom, hogy elfogadhatatlannak tartom mindazt, amit apám írt Meghan Markle-ről, és továbbra is azok mellett állok, akik az online gyűlöletkeltés célpontjaivá válnak – írta.

Meghan Markle azért is került most ismét a kritikák kereszttüzébe, mert nemrég debütált a Harry herceggel közös netflixes dokumentumfilmjük, amelyben már sokadjára szálltak bele páros lábbal a királyi családba.

(Borítókép: Meghan Markle 2018-ban. Fotó: Tolga Akmen – WPA Pool / Getty Images)