Zámbó Tihamér szerint az öccséről szóló sorozat hazugságokon alapszik

A kiraly 1.248.1
2022.12.21. 11:37
Tavaly novemberben vált hivatalossá, hogy az RTL sorozatot készít Zámbó Jimmy életéről. A Király címre keresztelt alkotás idén december elején debütált a csatorna streamingoldalán.

A Zámbó család nem tapsikolt az örömtől, hogy a tragikusan elhunyt énekes élete képernyőre kerül. Amikor nyilvánosságra került, hogy Nagy Ervin alakítja Jimmyt, Zámbó Árpy kifejezte ellenérzését a castinggal kapcsolatban, mert bár tehetségesnek tartja a színészt, de attól félt, hogy az nagy fába vágta a fejszéjét.

Most Jimmy másik testvére, Zámbó Tihamér öntötte szavakba ellenérzéseit. Facebook-bejegyzésben számolt be arról, hogy a sorozat miatt nagyon sok negatív vélemény jut vissza hozzá, amik rombolják öccse megítélését. Ahogy fogalmaz:

„Az emberek nem veszik tudomásul, hogy ez egy FIKCIO, HAZUGSÁGON alapuló KITALÁLT film. Amiben semmi nem valós.”

Igen, nehéz mindenkinek elmagyarázni, hogy egy fiatal hölgy írta a forgatókönyvet (aki semmit nem tudott az öcsémről). Hangsúlyozom, a szereplők karaktere és maga az egész film egy kitalált fikció, és nem véletlen írják oda, hogy hazugság.

Igen, én a film első részét láttam. És kész, ennyit róla. Remélem, az öcsémet nem a fikciós film után ítélitek meg. Ő egész más ember, jó ember volt. Köszönöm a megrendíthetetlen rajongók kitartását, szeretetét.

A Királyt ehhez képest a kritikusok nagyrészt pozitív csalódásként jellemezték. Az Indexen a következőképp jellemeztük a sorozatot:

Igazából A Királyt nem is azoknak érdemes ajánlani, akik imádták Jimmyt, hanem a kétkedőknek. Itt alig 60 perc alatt feketén-fehéren kiderül, hogy mekkora tehetségről volt szó, és minden hibája ellenére egy elszánt emberről, aki feltalálta magát egy igazságtalan rendszerben.

(Borítókép: Jelenet A Király című sorozatból. Fotó: RTL)