III. Károly király kirakta András herceg szűrét

GettyImages-1245409427
2022.12.24. 08:30
Egy forrás elmondása szerint az uralkodó az utolsó szálat is elvágta, ami még testvérét a királyi család hivatalos tevékenységeihez kötötte.

András herceg a királyi család egyik fekete báránya – Harry herceg mellett –, aki zűrös múltjával árnyékolta be a família egyébként botrányoktól mentes mindennapjait. Mindezt a milliárdos Jeffrey Epsteinnel, illetve annak kerítőjével, Ghislaine Maxwell-lel való kapcsolatának köszönheti. Rajtuk keresztül ismerte meg Virginia Guiffre Robertset, aki beperelte András herceget, szexuális zaklatással vádolta. A feleknek végül sikerült peren kívül megegyezniük, azonban addigra már a legtöbbek rossz szájízzel gondoltak a hercegre és ezzel együtt a királyi családra is.

A királyi sarj édesanyja, a néhai II. Erzsébet végül úgy döntött, elveszi címeit gyermekétől, és a hercegnek azóta sem sikerült visszaszereznie jó hírét. A királynő halálával egyesek azt gondolhatták, hogy a trónra került III. Károly királynak megesik majd a szíve testvérén, azonban nem így történt. Egy forrás elmondása szerint az uralkodó minden szálat szeretne elvágni, ami a herceget még a királyi család hivatalos tevékenységeihez köti. 

Ahogy arról a bennfentes beszámolt a Sunnak, András herceg hivatalos tevékenysége a Buckingham-palotában ezennel véget ért, mivel a király végleg kiadta az útját testvérének, aki már három éve visszavonultan él.

A király világossá tette: a királyi család nem aktívan dolgozó tagja. Magára maradt

– fejtette ki az informátor. 

Az uralkodó döntésének értelmében András hercegnek nem lehet többé irodája a Buckingham-palotában, tehát nem használhatja levelezési címként sem, ahogy a stábjának még megmaradt tagjait is elbocsátották.

(Borítókép: III. Károly király. Fotó: Daniel Leal – WPA Pool / Getty Images)