Több mint húsz évre börtönbe kerülhet a rapper, aki meglőtte Megan Thee Stalliont

afp.com-20170521-PH-GTY-686110020-highres
2022.12.24. 09:04
Pénteken született meg az elsőfokú ítélet Tory Lanez rapper ügyében, akit azzal vádolnak, lábon lőtte a szintén rapperként tevékenykedő Megan Thee Stalliont.

Tory Lanez rappert pénteken bűnösnek találta a bíróság Megan Thee Stallion meglövésében, így több mint húsz év börtönbüntetéssel kell szembenéznie. A 30 éves kanadai férfi az ítélet felolvasása után semmit nem reagált, ahogy egyelőre azt sem lehet tudni, hogy tervez-e fellebbezni a döntéssel szemben. A férfit azonnal előzetes letartóztatásba helyezték, és várhatóan január 27-én fog megszületni a végső ítélet az ügyében.

A tárgyalást követően Megan Thee Stallion egyik ügyvédje azt nyilatkozta, a bíróság jól döntött, és hálás azért, hogy igazságot szolgáltattak. Ügyfele ugyanakkor nem volt jelen az ítélethirdetésen – írja a BBC.

Megan Thee Stallion, azaz valódi nevén Megan Pete korábban azt vallotta, miszerint 2020. július 12-én egy hollywoodi medencés partit követően meglőtték és megsebesítették. A rapper azzal érvelt, hogy Daystar Peterson, azaz Tory Lanez, akivel bensőséges viszonyt ápolt, feldühödött, miután becsmérelte a zenei tehetségét. A rapper elmondása szerint egy kocsiban ültek Lanezzel, ahonnan ki szeretett volna szállni, azonban a férfi arra kérte, táncoljon neki, majd végül öt lövést adott le rá.

Ahogy azt Megan Thee Stallion felidézte, Lanez egymillió dollárt ajánlott fel neki a hallgatásért, mivel próbaidőre bocsátották más, fegyverviseléssel kapcsolatos bűncselekmény miatt. A rapper kezdetben azt mondta a rendőrségnek, üveggel vágta meg a lábát, azonban később kibukott az igazság. Lanez állítása szerint ugyanakkor nem ő, hanem Megan Thee Stallion egy barátja lőtte meg őt féltékenységből. A rapper lábából a lövöldözést követően több lövedékdarabot is ki kellett szedni, azonban néhányat nem tudtak eltávolítani.

(Borítókép: Tory Lanez 2017-ben. Fotó: Frazer Harrison / Getty Images for Hangout Music Festival)