Befogták a hónapokkal ezelőtt eltűnt „boldogtalan” pitont

2022.12.25. 13:53
Egy boldogtalannak tűnő albínó pitont mentett meg hétfőn egy állatmenhely a texasi Austinban.

Befogtak egy hatalmas pitont a texasi Austinban, az állatról kiderült, hogy gazdája már hónapok óta keresi. Az austini állatközpont azt nyilatkozta, hogy a 16 láb hosszú – azaz közel ötméteres – állatot azért sikerült befogniuk, mert a magas hőmérséklet miatt a piton elég letargikus állapotba került – írja a CNN.

A helyiek már nyár óta többször látták a hatalmas állatot a környéken, amit azért is könnyű beazonosítani, mert egy albínó piton, ráadásul termetes példány. A városi állatmenhely szerint – ahol a piton ideiglenesen otthonra lelt – a bejelentők gyakran eltúlozzák a kígyófélék méreteit, de ebben az esetben nem erről volt szó.

A menhely a kígyót ideiglenesen elhelyezte éjszakára, majd megkérték az austini állatkertet, hogy fogadják be ők a boldogtalannak tűnő állatot, hiszen náluk mégis megfelelőbben lehetne elszállásolni a pitont.

Ám ezzel párhuzamosan a menhely munkatársai felkutatták azt a hónapokkal ezelőtti, még nyáron írt Facebook-bejegyzést egy eltűnt albínó pitonról, ami alapján egy kis nyomozással sikerült megtalálniuk az elárvult óriáshüllő eredeti tulajdonosát, aki azonosította a kígyót.

Kiderült, hogy a piton – egy Snow nevű nőstény – tulajdonosa épp Dallasból látogatott Austinba, amikor egy tolvaj feltörte az autóját, és ellopott egy táskát, amelyben az állatot szállította. Az nem derült ki, hogy a tolvaj mikor engedte szabadjára a hüllőt.