Barack Obamát a házasságuk alatt 10 évig ki nem állhatta a felesége

GettyImages-159857771
2022.12.29. 18:24
Rendkívül nehéz időszakon ment keresztül Michelle Obama és a korábbi amerikai elnök, Barack Obama, amikor megválasztották, ugyanis a gyerekneveléssel járó feladatok és az elnöki teendők mellett a házasságukra rendkívül kevés idejük jutott, emiatt pedig a first lady állítása szerint 10 évig ki nem állhatta a férjét.

Ahogyan minden házasságban, úgy az ismert embereknél sem mindig fenékig tejfel az együttélés, azonban a kamerák előtt és a sajtóban is mindig mosolygósan, hatalmas összhangban lévő korábbi amerikai elnök Barack Obamáról és feleségéről, Michelle Obamáról nehéz elképzelni, hogy komoly problémákkal küzdöttek hosszú ideig a házasságukban. 

Pedig a korábbi first lady szerint náluk sem alakult minden fényesen – egy évtizeden keresztül a háta közepére sem kívánta férjét – írja a New York Post

Mindennek okaiért lányaik születését és ezzel párhuzamosan a politikai életben való részvételük rohamos előrelépését és az elnöki székkel járó elképesztő terheket hozta fel. Michelle Obama szerint erre majdnem a házasságuk is ráment, hiszen előzetesen senki sem tud belegondolni abba, mekkora és milyen feladatokkal jár mindez.

Sosem beszélünk arról, és gondolunk arra, hogy mennyi munkára van ehhez szükség, még akkor sem, amikor valaki őrülten szerelmes a másikba, és minden jól megy az életükben. Az emberek vélhetően azt gondolják majd, hogy őrült vagyok, de volt tíz év, amikor egyszerűen ki nem állhattam a férjemet. Kitaláljátok, ez mikor történt? Amikor a gyerekek kicsit voltak

– mondta kendőzetlen őszinteséggel Michelle Obama. 

A korábbi amerikai elnök felesége szerint ő volt az, aki életben tartotta a házasságukat ebben az időszakban is, és egyben az is, aki a gyerekneveléssel járó problémákból nagyobb arányban vette ki a részét.

A házasság sosem fifti-fifti, soha. Emiatt ez emberek általában könnyen fel is adják. Mi 10 évig azon voltunk, hogy miközben a karrierünket építjük, velük minden jól menjen, és rendben legyen az iskolában

– folytatta. 

A gyerekek igazi terroristák 

Barack Obama felesége szerint ezek az évek igencsak próbára tették őket, mivel Obama akkor lett elnök, amikor még a lányaik meglehetősen kicsik voltak, így ők szintén nehezen viselték az ezzel járó terheket. 

Malia és Sasha 10, illetve 7 éves volt, amikor apjukat elnökké választották. Kisgyerekek voltak, igazi terroristák, akiknek mindig vannak igényeik, de nem beszélnek, igazán rossz kommunikátorok, és állandóan sírnak. Egyszerűen rászorulnak. Te pedig szereted őket. És emiatt nem is hibáztathatod őket, igaz? Szóval ezt a haragot egymásra fordítjátok

– mondta.

A komoly hullámvölgyek ellenére az egykori first lady azt sugallta, hogy ezek ellenére is mindvégig tisztelte és csodálta házastársát, és a legfontosabb, hogy mindig tiszteljük a társunkat.

Dühös lehetsz rá, de akkor is ránézel, és azt mondod: „Nem vagyok elégedett veled, de tisztellek. Nem értek veled egyet, de te még mindig egy kedves, okos ember vagy, akit szeretek”

– vélekedett Michelle Obama.

(Borítókép: Michelle és Barack Obama 2013. január 13-án a Walter Washington Kongresszusi Központban. Fotó: Chip Somodevilla / Getty Images)