Coolio végrendelet nélkül halt meg, hét gyermeke osztozik az örökségen

GettyImages-111562428
2022.12.30. 08:40
Nem hagyott végrendeletet, hét gyermeke osztozhat a szeptember végén elhunyt népszerű amerikai rapper, Coolio vagyonán. Az örökség értéke több mint 300 ezer dollár lehet.

Ahogyan arról korábban az Index is beszámolt, szeptember 29-én, 59 éves korában meghalt a 90-es évek sikeres rappere, Coolio, valódi nevén Artis Leon Ivey Jr. Az előadóra egy barátja Los Angeles-i otthonában talált rá eszméletlenül a lakás tulajdonosa, miután a fürdőszobába távozó rapper hosszú idő elteltével sem jött ki onnan.

A PageSix információi szerint azonban Coolio nem hagyott végrendeletet, így most menedzsere a bírosághoz fordult a hagyatéki eljárás elindítása érdekében. 

A bejelentés szerint Coolio hét felnőtt gyermeke a legközelebbi hozzátartozói, így hagyatékának valószínűsíthetően ők lehetnek majd a haszonélvezői.

Az örökség pontos értéke ugyan egyelőre ismeretlen, a rapper vagyonának értékét több mint 300 ezer dollárra (112,5 millió forintra) becsülik, amely magában foglalja a személyes vagyontárgyakat, a különböző betét- és pénzügyi számlákat, illetve a biztosítási kötvényeket és jogdíjakat is.

Coolio halának oka továbbra is ismeretlen, mivel a boncolási eredményeket a további vizsgálatokig nem hozzák nyilvánosságra, ám a legvalószínűbb, hogy egy asztmás roham okozhatta a rapper szívének leállását.

(Borítókép: Coolio 1995 júliusában. Fotó: Paul Natkin / WireImage / Getty Images)