Gyászol III. Károly, közeli rokonát vesztette el az ünnepek között

333P2WZ-highres
2022.12.31. 09:29
Gyászol a brit királyi család, 89 éves korában elhunyt Károly király első unokatestvére, Maximilian, Baden őrgrófja, más néven Max Markgraf von Baden.

A brit király unokatestvére pont a két ünnep között, december 29-én, csütörtökön halt meg a németországi Salem kastélyában. Az elhunyt Maximiliant, aki 1963 óta volt a Baden-ház vezetője, legidősebb fia, Bernhard badeni őrgróf követi majd a poszton.

A királyi sarj, – akit egyszerűen Max néven ismertek – Fülöp herceg legidősebb húgától, Theodora görög és dán hercegnőtől született. Emiatt első unokatestvére volt a 74 éves III. Károlynak, a 72 éves Anna hercegnőnek, a 62 éves András hercegnek és az 58 éves Eduárd hercegnek is.

Max őrgróf mindig is nagy felelősséget érzett a közjóért, és számos tisztséget töltött be Baden-Württemberg államban

– áll a halálát követően kiadott közleményben

A Baden-ház által kiadott gyászhír emellett részletesen foglalkozott Max törekvéseivel és életében végzett munkájával, beleértve a salemi kastély és a katedrális felújításának felügyeletét, a német hadseregben való szolgálatát és az ezredesi rang megszerzését is. 

Erős társadalmi felelősségtudata megnyilvánult az általa 1982-ben alapított „GermanAid-Baden” egyesületben is, amely egy non-profit szervezet a harmadik világból érkező rászoruló menekültek támogatására

– említi meg a dokumentum. 

(Borítókép: III. Károly 2022. december 14-én. Fotó:   Paul Grover / POOL / AFP)