Meghalt A Simpson család egyik megálmodója

shutterstock 188008028
2023.01.03. 16:25
64 éves korában elhunyt Chris Ledesma, aki A Simpson család kezdetétől fogva zenei szerkesztőként járult hozzá a sorozat sikeréhez. Tavaly vonult vissza.

A Simpson család legutóbbi epizódjának elején emlékeztek meg a készítők a 64 éves korában elhunyt Chris Ledesmára, aki a sorozat 1989-es debütálás óta zenei szerkesztőként segítette a csapatot. 33 éven át minden egyes epizódon dolgozott, majd 2022 májusában visszavonult. A széria legutóbbi részében a „Chris Ledesma emlékére” felirat volt látható, ahogy egy animációt is készítettek róla, amelyen A Simpson család ikonikus kanapéján ül Homer, Marge, Lisa, Maggie és Bart társaságában.

A sorozat készítői Twitter-oldalukon fejezték ki részvétüket, illetve tisztelegtek kollégájuk előtt, akit tehetséges szakembernek tartottak. A Simpson család hivatalos Twitter-oldalán is közzétettek egy bejegyzést, amelyben Chris Ledesma emléke előtt adóznak. 

A zenei szerkesztő még 2021 szeptemberében számolt be az örömhírről közösségi oldalán, miszerint élete felét A Simpson családnál dolgozta le. Ahogy akkor hozzátette, nem sokan mondhatják el magukról, hogy egy munkahelyen dolgozták le az életük felét. 

Chris Ledesma Dél-Kaliforniában élt, a California Institute of the Arts és a San Francisco Conservatory of Music iskolában tanult. Háromévesen kezdett el zongorázni, és olyan filmeken volt lehetősége dolgozni, mint például a Dalban szőtt szerelem, a Robin Hood, a fuszeklik fejedelme és a Csapás a múltból. 

1984-ben Hollywoodban talált munkát a Universal Studiosnál, ahol túravezetőként tevékenykedett, majd 1989-ben A Simpson család zenei szerkesztőjévé vált. 33 éven át minden epizódon munkálkodott, végül 2022 májusában vonult vissza.

(Borítókép: Shutterstock)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport