84 évesen is szárnyal a Reptér sztárja, Korda György

20221205  D1I2310
2023.01.04. 06:37

Már több mint 60 éve a pályán van, de a legtöbben a mai napig kívülről fújják a slágereit, pókerközvetítései miatt pedig egy ország harsogta időről időre, hogy „Megadja!” – Ma ünnepli 84. születésnapját Korda György.

Korda 1939. január 4-én látta meg a napvilágot Budapesten. Túlélte a zsidóüldözést, majd a háború után a Kertész utcai általános iskolában és a Petrik Lajos Vegyipari Technikumban tanult. 

Az érettségit követően 1958-ban jelentkezett a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ahova azonban végül nem nyert felvételt. Az ifjú Korda ennek ellenére sem adta fel álmait, és Vécsey Ernő tanítványaként először még abban az évben színpadra is lépett. 

Ez követően már nem volt megállás, az énekes sikert sikerre halmozott, olyan dalokat írt, mint a Szeretni kell, a Barátok, amíg élünk, a Gyöngéden ölelj át, a Mamma Maria vagy a napjainkban másodvirágzását élő Reptér.

Magánélete szorosan összefűződik a munkával, második feleségével és egyben fellépőtársával, Balázs Klárival közel 40 éve házasok, szinte elképzelhetetlenek egymás nélkül. 

De mit tud még a nyolcvan felett is szárnyaló énekesről? Tesztelje tudását mai kvízünkben!

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

(Borítókép: Korda György 2022. december 5-én. Fotó: Németh Kata / Index)