Öngyilkosságot kísérelhetett meg Eva Rezesová

D KOS20131122002
2023.01.05. 16:06
Eva Rezesová kassai otthonába a tűzoltók törtek be, miután a nőt nem tudta elérni az édesanyja. A szlovák milliomosnő azt követően vált ismertté széles körben, hogy 2012-ben autózva, a megengedett sebességet túllépve négy halálos áldozatot követelő közlekedési balesetet okozott Magyarországon, az M3-as autópályán.

Eva Rezesová szlovák milliomosnőre a tűzoltók törték rá az ajtót, ugyanis magatehetetlenül feküdt kassai otthonában. Az egyik szlovák lap úgy tudja, a nő gyógyszereket vett be, majd alkoholt ivott rájuk.

A rendőrséget Rezesová édesanyja riasztotta, mert nem tudta elérni a lányát, és rossz előérzete támadt. A rendőrök hiába csengettek a háznál, nem nyitott ajtót. Végül a tűzoltók betörtek a lakásba. Az ájult nőt a mentők kórházba szállították. A kórházból öt nap múlva saját felelősségre hazaengedték – írja a Blikk.

Mint arról az Index is beszámolt, Rezesová még 2012-ben okozott halálos balesetet ittas állapotban: az M3-as autópályán BMW terepjárójával óránként 165 kilométeres sebességgel belerohant az előtte haladó Fiatba. Utóbbi autó teljesen kiégett, mind a négy utasa meghalt. A nő 2018-ban szabadult a börtönből.

Eva Rezesová 2022 januárjában nyilatkozott először a 2012-es baleset óta: Friderikusz Sándorral beszélgetett, és bocsánatot kért a tragédiában elhunytak hozzátartozóitól. A szlovák nő Stefan Sperka újságíró közreműködésével megjelentetett egy könyvet, amelyből kiderül, hogy szabadulása után életformát váltott. A kötetben Eva Rezesová, aki férje után az Eva Varhaliková nevet viseli, sok önreflexióval és kevés önfelmentő magyarázkodással igyekezett beszámolni a történtekről. 

Eva Rezesová 1977. augusztus 10-én született Kassán. Apja, Alexander Rezes közlekedési miniszter volt az 1994–98 közötti Meciar-kormányban, valamint Szlovákia második leggazdagabb embereként tartották számon egy időben, anyja Eva Szabóová. Szülei magyar származásúak, folyékonyan beszélnek magyarul.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as vagy a 06 80 820 111-es telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

(Borítókép: Eva Rezesovát vezetik elő büntetőperének tárgyalására a Budapest Környéki Törvényszék tárgyalótermében 2013. november 22-én. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)