Botránya után visszatér Eszenyi Enikő, Budapesten lép színpadra

DMOHA20170928030
2023.01.10. 20:00
Eszenyi Enikő Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő közösségi oldalán jelentette be, hogy három év után újra Budapesten kapott szerepet, a Játékszínben lép színpadra.

2020 tavaszán, a Vígszínház igazgatóválasztása előtt nem sokkal több egykori társulati tag számolt be nyílt levélben arról, hogy az Eszenyi Enikő által gyakorolt verbális erőszak és agresszív vezetői kommunikáció vezetett ahhoz, hogy felbontsák a szerződésüket a Vígszínházzal. A színésznő ennek hatására visszavonta beadott pályázatát és befejezte vígszínházi munkáját, majd jó időre eltűnt a nyilvánosság elől.

2021 februárjában Csehov Sirály című darabjával tért vissza Eszenyi Enikő a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csengeren. Ezután Kecskeméten kapott lehetőséget, mint a Cirkuszhercegnő rendezője, majd Güntherné karakterét játszó kollégájának betegsége miatt a színpadra is visszatért. Budapesten egészen mostanáig nem kapott lehetőséget, a színésznő a Jókai utcában sétálgatva számolt be új lehetőségéről:

Itt vagyok a Jókai utcában, megyek a Játékszínbe olvasópróbára, 11 órakor kezdődik. Nagyon izgatott vagyok és nagyon várom. Szikora János rendezi a produkciót, akivel már sokat dolgoztam együtt. A darab címe: Csodálatos vagy, Júlia

– mesélte Instagram-videójában a színésznő.

(Borítókép: Eszenyi Enikő 2017-ben. Fotó: Mohai Balázs / MTI)