Veszteséges volt a visszatérő koncertjük, végleg feloszlott a Fekete Vonat

2023.01.10. 11:43
Miután január 7-én megtartotta visszatérő nagykoncertjét a Fekete Vonat, személyes okokra hivatkozva lemondták a következő, májusi koncertjüket. Saját közösségi oldalukon L.L. Junior és Mohamed Fatima is arról írt, hogy nem lesz több fellépésük, és nem terveznek többet újra összeállni. De az énekesnő máris új zenekart alapított, és hozzátette, hogy Beattel is közös dalokat rögzítene.

A trió női tagja, Mohamed Fatima vasárnap arról írt, hogy veszteséges volt a húsz év után visszatérő együttes januári koncertje a Papp László Budapest Sportarénában, majd később a Budapest Park bejelentette, hogy rajtuk kívül álló, személyes okok miatt elmarad a május 6-i második visszatérő koncert.

Az énekesnő akkor rajongói hozzászólásra válaszolva azt írta, tizenöt nap elteltével tudják csak meg, mit mutatnak a számok, de elmondása szerint Beattel már a fellépés után azt az infót kapták, hogy veszteséges volt a koncert, és még ők tartoznak. L.L. Junior hétfőn jelentkezett közösségi oldalán, ahol arról írt, hogy ez volt az utolsó koncertjük együtt.

Úgy gondolom, méltó ünneppel zárhattunk le egy zenei korszakot és ezzel ezt a formációt is, igen, mert kikerülhetetlenül csalódást kell okozzak, ugyanis a 2023. május 6-ai, Budapest Parkba meghirdetett koncertünk nem kerül megrendezésre. Sajnos olyan szinten felbolygatta a saját kis életünket külön-külön, hogy egyszerűen rájöttünk, mégsem tudunk több ilyen nagy koncertet vállalni. Köszönjük a megértést

– fogalmazott a rapper.

Hozzátette, hogy „bebizonyosodott, hogy a Fekete Vonat nem csak zene, hanem valódi társadalmi erő, ami összehozza az embereket nem, származás, vallás és korosztálytól függetlenül”. L.L. Junior köszönetet mondott két társának, Fatimának és Beatnak, hogy „a gyerekkori bolondozásunkból lett örökzöld, bár a fiókba 20 évre félretett slágerek ilyen méltó alakot ölthettek aznap este. Aznap este csoda történt. És mindig is hálával, köszönettel fogok emlékezni rá” – írta.

Fatima azonban aznap már egy fontos bejelentéssel örvendeztette meg a rajongóit: új együttest alapított. Mint írta, a Fatima & The Hotshots névre hallgató élő zenekar neve ugyan még változhat, de az biztos, hogy Beattel, a Fekete Vonat harmadik tagjával is szeretnének majd közös dalokat rögzíteni. „Az élő zene az igazi zene!” – tette hozzá.