Rá sem lehet ismerni a kopaszodó, vörös hajú Robert Downey jr.-ra

GettyImages-803015182
2023.01.13. 07:24
Az 57 éves színész felismerhetetlennek tűnik azokon a fotókon, amelyeket az HBO új, A szimpatizáns című sorozatának forgatásán készítettek róla.

Tavaly októberben Robert Downey jr. azzal sokkolta a rajongókat, hogy leborotválta a fejét, és megosztotta új frizuráját a közösségi médiában. Két fiatalabb gyermeke, a 10 éves Exton és a 8 éves Avri nyírta le a haját a közelgő limitált sorozathoz.

„Mi mindent meg nem teszünk a munkánkért és a gyerekeinkért. Felkészültem A szimpatizánsra” – írta a háromgyermekes apuka a videóhoz. A vírusként terjedő felvételt már közel 2 millióan lájkolták.

Mostanra értelmet nyert, miért is kellett a színésznek megválnia a tincseitől. Némi hollywoodi haj- és sminkvarázslatot alkalmazva a Marvel  vasembereegy bolyhos, vörös parókát kapott a kopasz fejére A szimpatizáns című sorozat forgatáshoz. A kétszeres Oscar-jelölt színész ehhez vintage tengerésznadrágot, rózsaszín gombos inget és bordó kabátot viselt.

   

A szimpatizáns filmsorozat alapjai

A szimpatizáns érkezését 2021 júliusában jelentették be, és Robert Downey jr. lesz a sorozat főszereplője, illetve gyártásvezetője is.

A projekt Viet Thanh Nguyen író 2015-ös, Pulitzer-díjas, azonos című regényén alapul. A sorozat a vietnámi háború utolsó napjaiban, 1975-ben játszódik, és a Los Angelesben élő francia–vietnámi kém, a kapitány (Hoa Xuande) krónikája kerül általa a filmvászonra. A történet főgonoszát Robert Downey jr. alakítja – írja a Mirror.

A dél-koreai rendező, Park Csen-wok elmondta, hogy ez egy hét epizódból álló sorozat, és 1975-ben játszódik, közvetlenül a vietnámi háború után. A történet a vietnámi menekültekkel foglalkozik, akik Los Angelesbe vándoroltak.

(Borítókép: Robert Downey jr. 2017. június 28-án. Fotó: Alberto E. Rodriguez / Getty Images)