Vádat emeltek Alec Baldwin ellen

32ZQ9PH-highres
2023.01.19. 18:01 Módosítva: 2023.01.19. 18:07

Alec Baldwin egyike annak a három stábtagnak, akik ellen vádat emeltek a 2021 októberében történt tragédia miatt − jelentette be csütörtökön Mary Carmack-Altwies új-mexikói kerületi ügyész. A gondatlanságból elkövetett emberölésért az államban legfeljebb 18 hónap börtönbüntetés szabható ki.

Hutchins akkor halt meg, amikor Baldwin 2021 októberében az új-mexikói sivatagban tartott próbafelvételen használt fegyveréből éles lövedéket lőtt ki. Joel Souza, a film rendezője szintén megsebesült − írta meg a The Telegraph

Az új-mexikói ügyészek csütörtökön bejelentették, hogy Hannah Gutierrez-Reedet, a film fegyvereit felügyelő 24 éves fegyvermestert is megvádolják gondatlanságból elkövetett emberöléssel az eset miatt.

David Halls, a film első asszisztense beleegyezett, hogy bűnösnek vallja magát halálos fegyver gondatlan használatának vádjában. Halls és Gutierrez Reed is kezelte a fegyvert, mielőtt Baldwinnak adták volna.

A színész tagadta a felelősségét

Baldwin, aki a film egyik producere volt, azt mondta, hogy úgy vélte, hogy a fegyver „hideg” volt, vagyis vaktöltények voltak benne. Az állam által kirendelt orvosszakértő balesetnek minősítette az esetet. A színész tagadta a felelősséget Hutchins haláláért, és azt mondta, hogy soha nem lett volna szabad éles lövedékeket beengedni a forgatásra.

Az új-mexikói orvosszakértői hivatal szerint valószínűleg a fegyvert nem szándékosan töltötték meg éles tölténnyel. A hatóságok megpróbálják kideríteni, hogyan kerülhetett valódi lövedék a forgatásra. Hutchins családja tavaly egyezett meg Baldwinnal és a film többi producerével az ellenük indított polgári perben.

A megállapodás értelmében a kis költségvetésű film forgatása ebben a hónapban folytatódik, és Hutchins férje lesz az egyik társproducer, így részesedést fog kapni a bevételből. 

(Borítókép: Alec Baldwin 2022. december 6-án. Fotó:  ANGELA WEISS / AFP)