Túrázás közben veszett nyoma a népszerű színésznek

GettyImages-1171950596
2023.01.19. 12:29
Már majdnem egy hete nyoma veszett, egyre kevesebb az esély arra, hogy életben találják a dél-kaliforniai hegyekben eltűnt 65 éves Julian Sands brit színészt.

Egyre kisebb az esély Julian Sands brit színész megtalálására, akinek eltűnését még múlt pénteken, január 13-án jelentették a San Bernardino megyei seriffhivatalban, miután túrázni indult a dél-kaliforniai San Gabriel-hegységben, azonban ott nyoma veszett.

A 65 éves színész, aki az Egy szoba kilátással, a Gyilkos mezők vagy A tetovált lány című filmekben játszott szerepeiről ismert, Észak-Hollywoodban él.

A mentőalakulatok egy elveszett túrázót keresnek a Baldy-hegy Baldy Bowl területén – amely a túrázók és síelők kedvelt területe –, miután péntek este 19 órakor egy kiránduló eltűnését jelentették

– mondta Nathan Campos, a seriffosztály szóvivője. A hatóságok ennek ellenére csak január 18-án délután azonosították név szerint is az elveszett túrázót.

Egyre kisebb az esély azonban a színész megtalálására, ugyanis a szélsőséges téli időjárás Kalifornia-szerte megnehezíti az életet, így a Baldy-hegy körüli kutatást is, a földön tartózkodó mentőalakulatokat a biztonságuk érdekében szombat este elhagyták a hegyet, a keresést pedig drónnal és helikopterrel folytatták.

A színész eltűnését felesége jelentette be a hatóságoknál, miután pénteken nem tért haza a kirándulásról. 

A felesége jelentette be az eltűnését, azt követően, hogy aznap elment kirándulni, azonban nem tért vissza

– mondta Gloria Huerta, a seriff osztályának nyilvános információs tisztje a New York Postnak

A színész pályafutását az 1980-as években kezdte, Sands olyan filmekben szerepelt, mint az Angyalbőrben, a Gyilkos mezők, a Las Vegas, végállomás, az Ocean’s Thirteen vagy A tetovált lány.

(Borítókép: Julian Sands 2019. szeptember 3-án. Fotó: Franco Origlia / Getty Images)