Megtalálták a túrázás közben eltűnt színész autóját

GettyImages-1172212991
2023.01.20. 13:47
Megtalálták Julian Sand, a túrázás közben eltűnt brit színész autóját egy parkolóban. Vélhetően itt hagyhatta a járművet, mielőtt útnak indult a hegyekbe.

Napra pontosan egy hete veszett nyoma Julian Sands brit színésznek, eltűnését január 13-án jelentették a San Bernardino megyei seriffhivatalban, miután túrázni indult a dél-kaliforniai San Gabriel-hegységben, ahol nyoma veszett. A 65 éves színész, aki az Egy szoba kilátással, a Gyilkos mezők vagy A tetovált lány című filmekben játszott szerepeiről ismert, Észak-Hollywoodban él.

A San Bernardino megyei seriff azt közölte, hogy a férfi autóját egy parkolóban találták meg, feltehetően itt hagyhatta, mielőtt kirándulni ment. A járművet azóta családja elvontatta – tette hozzá a rendőrség a BBC szerint.

Mint arról már az Index is írt, egyre  kisebb az esély a színész megtalálására, ugyanis a szélsőséges téli időjárás Kalifornia-szerte megnehezíti az életet, így a Baldy-hegy körüli kutatást is, a földön tartózkodó mentőalakulatok a biztonságuk érdekében szombat este elhagyták a hegyet, a keresést pedig drónnal és helikopterrel folytatták.

Egy csütörtöki frissítésben a rendőrség azt állította, hogy az időjárás továbbra is akadályozza, hogy hatékonyabban folytathassák a keresést, de minden tőlük telhetőt megtesznek, nem akarják feladni a színész felkutatását.

(Borítókép: Julian Sand 2019. szeptember 3-án. Fotó: Marco Piraccini/Archivio Marco Piraccini/Mondadori Portfolio via Getty Images)