18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Kirúgták a Rick és Morty társszerzőjét, akit családon belüli erőszakkal vádolnak

GettyImages-1410137863
2023.01.25. 08:54
Az Adult Swim televíziós csatorna kirúgta a Rick és Morty családon belüli erőszakkal vádolt társszezőjét, Justin Roilandot. A férfi az általa alapított videójáték-fejlesztő cég éléről is távozott.

A Justin Roiland által alapított Squanch Games amerikai videójáték-fejlesztő cég Twitter-oldalán jelentette be, hogy a családon belüli erőszakkal vádolt férfi lemond. Ezzel párhuzamosan az Adult Swim televíziós csatorna is bejelentette, hogy megszakítja kapcsolatát a Rick és Morty társszerzőjével – írja a Variety.

Amint arról korábban az Index is beszámolt, volt barátnője ellen elkövetett testi sértéssel és személyes szabadság korlátozásával vádolja az ügyészség Justin Roilandet, a Rick és Morty című kultikus rajzfilmsorozat kitalálóját, aki az eredeti angol hang szerint a két főszereplő hangját is kölcsönzi.

Roiland az eljárás ideje alatt végig ártatlannak vallotta magát. Az eset, amely miatt még májusban emeltek vádat a filmes ellen, 2020 januárjában történt, de mindeddig nem kapott nagyobb nyilvánosságot.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

(Borítókép:  Justin Roiland. Fotó: Michael Kovac / Getty Images for IMDb)