18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Marilyn Manson megegyezett a Trónok harca sztárjával, aki nemi erőszakkal vádolta

GettyImages-1193302028
2023.01.25. 08:52
Majdnem két évig tartó jogi huzavona után Marilyn Manson megállapodott Esmé Biancóval, a Trónok harca című sorozat sztárjával, aki szexuális zaklatás vádjával perelte be az énekest.

A Trónok harca című sorozatban a Deres bordélyházában lévő örömlányt, Rost alakító Esmé Bianco 2021 áprilisában indított pert Marilyn Manson ellen szexuális zaklatás és nemi erőszak miatt. A felperes és jogi képviselői azt állították, hogy Marilyn Manson csalárd film- és klipszerepajánlatokkal győzte meg Biancót, hogy utazzon az Egyesült Királyságból Los Angelesbe, majd később az énekes nemi erőszakot követett el a színésznővel szemben.

A kereset szerint, miután Esmé Bianco 2011-ben beköltözött Manson nyugat-hollywoodi lakásába, nem élhetett önálló életet, a férfi engedélye nélkül nem ehetett, és nem mehetett el sehová. A zenész, énekes ügyvédje 2021-ben nyilatkozatot adott ki a City News Service-nek, amelyben tagadta Bianco állításait.

Ezek az állítások bizonyíthatóan hamisak. Hogy egyértelmű legyen, ezt a keresetet csak azután nyújtottuk be, hogy ügyfelem nem volt hajlandó engedni Ms. Bianco és ügyvédje pénzügyi követeléseinek

– mondta a jogi képviselő.

Mintegy kétévnyi nyomozás után, tavaly ősszel George Gascón kerületi ügyész elmondta, hogy többet vár a seriff nyomozóitól. A Los Angeles megyei seriff hivatala átadta a vizsgálatot a kerületi ügyészségnek. A kerületi ügyész szerint azonban a nyomozók nem fejezték be a munkát. Akkor még nem lehetett tudni, hogy a zenész ellen – akinek a valódi neve Brian Warner – vádat emelnek-e. Gascón azt mondta, elvárja, hogy a nyomozók további bizonyítékokat szolgáltassanak, de nem közölte, mikorra várható az ügy folytatása.

Nem húzták tovább, inkább megegyeztek

Kedden Esmé Bianco ügyvédje, valamint Marilyn Manson és lemezkiadójának jogi képviselője is nyilatkozatot adott ki.

Ms. Bianco beleegyezett, hogy rendezi a Brian Warnerrel és a Marilyn Manson Records lemezkiadóval szembeni követeléseit

– mondta a Deadline-nak Howard E. King, az 54 éves zenész ügyvédje. Bianco képviselője is hasonló nyilatkozatot adott ki, amelyben kijelentette, hogy ügyfele „tovább akar lépni, és csak a karrierjére akar koncentrálni”. A megegyezés részleteit homály fedi, de állítólag mindkét fél azt akarta, hogy minél előbb érjen véget az ügy.

Marilyn Manson korábban többször is annak adott hangot, hogy ő sosem volt bántalmazó, sokkal inkább áldozatként tekint magára. Az ellene felhozott vádakat követően ugyanis állítása szerint a karrierje derékba tört, a halálos fenyegetések sora miatt pedig saját és szerettei testi épségét is félti.

Volt menyasszonya is megvádolta Mansont

Marilyn Manson ellen nem emeltek vádat egyszer sem, annak ellenére, hogy számos más nő – köztük Manson volt menyasszonya, Evan Rachel Wood – panaszt nyújtott be ellene. Wood 2021 februárjában szexuális és fizikai bántalmazással vádolta Warnert, amik elmondása szerint 2007 januárjától 2010 augusztusáig tartó kapcsolatuk alatt történtek. Lemezkiadója, a Loma Vista Recordings Wood vádja után kirúgta Mansont.

Manson egy közösségi médiában közzétett bejegyzésben tagadta Wood vádjait, tavaly márciusban visszavágott a bíróságon, beperelte Woodot, és azt állította, hogy ő és egy másik nő „érzelmi fájdalmat” okozott neki azzal, hogy más nőket is arra bátorított, hogy hamisan vádolják meg szexuális zaklatással.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés bűncselekmény a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

(Borítókép: Marilyn Manson. Fotó: Kevin Winter / Getty Images)