Meghalt a Wednesdayt játszó színésznő

GettyImages-455961980
2023.01.30. 06:23
Meghalt Lisa Loring, aki az 1960-as évek közepén az Addams Family című sorozatban Wednesday karakterét személyesítette meg. 64 éves volt.

A színésznő közeli barátja, Laure Jacobson egy Facebook-bejegyzésben számolt be a halálhírről. Lisa Loringot egy masszív agyvérzés után kapcsolták le a gépekről, amelyek még életben tartották. 

Nagy szomorúsággal jelentem barátunk, Lisa Loring halálát. 4 nappal ezelőtt súlyos agyvérzést kapott, amit a dohányzás és a magas vérnyomás okozott. Már 3 napja lélegeztetőgépen volt. Tegnap a családja meghozta a nehéz döntést, hogy levesszük róla, és tegnap este elhunyt

– írta a nő közösségi oldalán, majd így folytatta: „A popkultúra szövevényébe és a szívünkbe örökre beágyazódott, mint Wednesday Addams. Gyönyörű, kedves, szerető anya, Lisa öröksége hatalmas a szórakoztatóipar világában.”

Loring színészi játékát nemrégiben Jenna Ortega élesztette újjá Wednesday Addamsként. Loring volt az eredeti Wednesday a Charles Addams rajzfilmjeinek első élő szereplős adaptációjában. A sorozat 1964 és 1966 között futott és 64 epizódot élt meg – írja a Deadline.

A színésznő 1977-ben ismét Wednesday bőrébe bújt a Halloween az új Addams Family című tévéfilmben. Utolsó szerepét 2015-ben kapta a Doctor Spine című filmben.

(Borítókép: Lisa Loring 1983. augusztus 30-án. Fotó:  Ron Galella Ltd. / Ron Galella Collection / Getty Images)