Kiderült, mi okozhatta Lisa Marie Presley halálát

2023-01-13T015946Z 1291085349 RC28NY7LFCC7 RTRMADP 3 PEOPLE-LISA
2023.01.30. 15:07
Drasztikus fogyás és az opiodokra való visszaszokás vezethetett Lisa Marie Presley halálához – írja a TMZ. A lap szerint a január 13-án elhunyt énekesnő több mint 15 kilót fogyott egy plasztikai műtétet követően, rossz egészségi állapotát pedig már a Golden Globe-díjátadón többen kiszúrták.

Ahogy arról az Index is beszámolt, január 13-án, 54 éves korában meghalt Lisa Marie Presley, Elvis és Priscilla Presley lánya. A dalszerző-énekesnőre házvezetőnője talált rá calabasasi otthonában, aki ekkor már semmire sem reagált, a szíve megállt. A kiérkező mentők újraélesztették az előadót, akinek még volt pulzusa a mentőben, azonban később a kórházban újra összeomlott a keringése, és már nem lehetett megmenteni az életét.

Ugyan korábban azt is kilátásba helyezték, hogy a hibás géneknek köszönhető, hogy Elvis Presley családjában ilyen sokan haltak meg eddig fiatal korukban, a család közeli hozzátartozói szerint egészen más okozhatta a dalszerző-énekesnő halálát. 

A TMZ-nek névtelenül nyilatkozó bennfentes szerint  Lisa Marie Presley extrém fogyókúrán volt a halála előtti hónapokban, mert a lehető legjobban akart kinézni az Elvis-film különböző díjátadó ünnepségein. 

A lap forrásai szerint emellett mindössze két hónappal a Golden Globe előtt az énekesnőnek plasztikai műtétje volt, ami miatt különböző súlycsökkentő gyógyszereket kezdett szednie, ezek miatt pedig állítólag 15-20 kilót fogyott a díjátadó előtti hat hétben. Amennyiben még ez sem lenne elég drasztikus, a TMZ megtudta: Lisa Marie Presley

ismét opioidokat kezdett szedni, amely függőséggel hosszú évekig küzdött korábban. 

A lap orvosi szakértője szerint már a Golden Globe-on készült interjúkon is jól látható, hogy beesett arccal, rendkívül vékonyan nyilatkozott az énekesnő, aki csak egy barátjába kapaszkodva tudott biztosan megállni, beszédéből és tekintetéből pedig az is könnyedén megállapítható, hogy valamilyen tudatmódosító szer vagy gyógyszer hatása alatt állt. 

A családi források szerint halála napjának reggelén Lisa Marie Presley komoly hasi fájdalomra panaszkodott, halálának pontos okát azonban továbbra sem lehet tudni, a toxikológiai vizsgálatok eredményére ugyanis akár több hónapot is várni kell.

(Borítókép: Lisa Marie Presley 2012. május 10-én. Fotó:  Mario Anzuoni / Reuters)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport