Meghalt II. Erzsébet királynő legjobb barátnője

GettyImages-495597362
2023.01.31. 14:35
97 éves korában meghalt Lady Rupert Nevill, aki gyerekkora óta ismerte II. Erzsébet királynőt, és jó barátnője volt.

Lady Rupert Nevill, vagy ahogy barátai, köztük a királynő is szólította: Micky a néhai uralkodó egyik legnagyobb támasza volt. Gyerekkorukban, egy cserkésztáborban ismerkedtek meg, majd legjobb barátnők lettek. A Mirror cikke szerint Micky a néhai Fülöp herceggel is jó viszonyt ápolt.

Micky állítólag sokszor segített álruhába bújni a királynőnek, aki előszeretettel vegyült el a tömegben. Egy hetvenes évekbeli újságcikkben ezzel kapcsolatban például azt írták, hogy II. Erzsébet egyszer egy színházi előadás előtt állta végig észrevétlenül a jegypénztárnál kígyózó sort. Egy másik alkalommal a színházigazgató arról számolt be, hogy az előcsarnokban torlódó tömegben meglátta Micky Nevillt, aztán észrevette, hogy a lány mellett, a tömeg kellős közepén ott áll a királynő is, aki látszólag nagyon élvezte, hogy észrevétlen maradt.

Micky, leánykori nevén Anne Camilla Evelyn Wallop Portsmouth kilencedik grófjának a lánya volt. East Sussexben ment férjhez Lord Rupert Nevillhez, aki a néhai Fülöp herceg kincstárnokaként és magántitkáraként is szolgált.

A Nevill házaspárnak 1945-ben fia született, aki II. Erzsébet első keresztfia volt. Micky szinte családtagnak számított, tavaly állítólag beköltözött a windsori kastélyba, hogy segítsen mozgási nehézségekkel küzdő barátnőjének.

(Borítókép: II. Erzsébet királynő 2015. november 4-én. Fotó: Chris Jackson – WPA Pool / Getty Images)