2024. június 19. 15:00
Horvátország
Albánia
Volksparkstadion II. forduló
2024. június 19. 18:00
Németország
Magyarország
StuttgartArena II. forduló
2024. június 19. 21:00
Skócia
Svájc

A Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik VV Fanni ügye

BBF5739
2023.01.31. 09:58
A Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik az emberölés áldozatává vált VV Fanni 2017 ősze óta húzódó ügye. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban a Fővárosi Ítélőtáblához benyújtotta az ügyész súlyosbításra irányuló fellebbezését fenntartó indítványát.

A Fővárosi Főügyészség 2019 októberében emelt vádat egy akkor 35 éves, dunaújvárosi illetőségű férfival szemben minősített emberölés miatt. A Fővárosi Törvényszék 2022. július 13-án kihirdetett ítéletével a B. Lászlót bűnösnek mondta ki nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében, amelyért életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték, illetve 10 évre eltiltották a közügyektől. Leghamarabb 25 év múlva szabadulhat.

Az ítélet szerint a vádlott 2017-ben anyagi nehézségekbe ütközött, ezért kereste a lehetőséget, hogy pénzhez jusson. A későbbi sértett – a Való Világ egyik korábbi szériájából ismert és örömlányként jól kereső Novozánszki Fanni – ismerősén keresztül megtudta, hogy az a lakásán jelentősebb mennyiségű készpénzt tart, amit plasztikai műtétre tett félre.

A vádlott 2017. november 20-án a hirdetésekben szereplő telefonszámán kapcsolatba lépett a fiatal nővel, aki 18 óra 20 perc körül fogadta a lakásán. Ott a férfi a lány pénzének megszerzése érdekében erőszakosan, támadólag lépett fel vele szemben, aki ennek következtében a helyszínen meghalt.

A vádlott a holttestet, valamint a sértett értékeit tartalmazó kézi táskáját, illetve egy női ruhákkal telerakott bőröndöt – ezzel a nő elutazásának látszatát keltve – a mélygarázsban lévő bérelt autójához vitte és a hátsó ülésére tette a lány holttestét és a táskákat. Később a fővárosban egy elhagyatott helyen a holttestet áthelyezte autója csomagtartójába, majd másnap reggel a szalkszentmártoni bányatavak közelében a vádlott a Duna-partra hajtott járművével és a holttestet a folyóba dobta. VV Fanni holtteste azóta sem került elő.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész a vádlott terhére a feltételes szabadságra bocsátás későbbi időpontban történő meghatározásáért, míg a vádlott és védője felmentésért, illetve a határozat hatályon kívül helyezése érdekében jelentettek be fellebbezéseket. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban a Fővárosi Ítélőtáblához benyújtotta az ügyész súlyosításra irányuló fellebbezését fenntartó indítványát. A vádlott a másodfokú büntetőeljárás befejezését letartóztatásban várja.

(Borítókép: VV Fanni. Fotó: RTL Klub)