Galambos Lajos már szabadulna budai luxusvillájától

BP-nek-2020-15
2023.02.04. 10:01
A trombitaművész a családjával együtt akart egy Sas-hegyen álló villába költözni, azonban végül az eladás mellett döntöttek, és egy másik belvárosi ingatlanra fáj a foguk.

Galambos Lajos a boldogasszonypusztai birtoka mellé egy újabb, 1930-as években épült villát vásárolt több mint egy évvel ezelőtt a Budán található Sas-hegyen, amit most eladásra kínál. Mint arról a Blikknek egy környékbeli beszámolt, már régóta látott munkásokat a birtokon, azonban azt nem tudta, ki lehet a tulajdonos. Egészen péntekig, amikor is meglátta a trombitaművészt a bejáratnál.

Először a hangját ismertem meg Lajcsinak, arra kaptam fel a fejem a nagy havazásban. Nem hallottam tisztán, miről beszélgetnek, az azonban biztos, hogy Lajcsi árulja a házat, mert ő mesélt a méreteiről, a szobáiról és az éppen folyó felújítási munkákról

– fejtette ki, megemlítve, pár napja tűnt fel neki, hogy a házra kikerült az eladó tábla.

A lap a felreppent hírrel kapcsolatban megkérdezte Galambost, aki elismerte, hogy az övé az említett ingatlan, illetve azt sem rejtette véka alá, hogy családjával együtt azt tervezték, a fővárosba költöznek.

Valóban enyém a villa, több mint egy évvel ezelőtt vásároltam, mert elhatároztam, hogy ide költözöm a gyermekeimmel, hiszen több önálló lakrészt is ki lehet alakítani a hatalmas házban. Nem titok, amiatt vettem Budapest ezen részén, mert itt nagyon jó a levegő, márpedig a fulladásos betegségemnek az a legfontosabb

– mondta, hozzátéve, nyugalomra van szüksége, mivel sok minden bántja, amitől pszichoszomatikus betegségei alakultak ki, így kezelésre kell járnia. 

Mint kifejtette, jelenleg boldogasszonypusztai házában él, amelyet szintén árul, és ha akad vevő rá, családjával egy belvárosi ingatlanba költöznének. Kiemelte, itt lenne elég hely a két fia és a lánya számára otthonnak és irodának is. Bár arról nem akart beszámolni, pontosan mennyiért árulja a korábban megvett budai villát, a Blikk által megkérdezett szakember szerint az értéke a 400 millió forintot is meghaladhatja. 

Megváltoztak a dolgok, másképp gondolok a jövőre, mint korábban, ezért adom el ezt a villát. Szeretném leszögezni, hogy ennek semmi köze a bírósági ügyemhez, egyáltalán nem igazak azok a híresztelések, hogy felszámolok és eladok mindent, aztán meg eltűnök. Sokszor jártam az elmúlt időszakban külföldön, sok lehetőségem lett volna kint maradni, de ilyen szembe sem jutott. Engem a családom, a gyökereim és az emlékeim, minden ehhez az országhoz köt

– magyarázta a lapnak Galambos.

(Borítókép: Galambos Lajos. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)