Lang Györgyi: Szinte egy percig nem lehetek egyedül

MG 8842
2023.02.16. 10:08
Az énekesnő még 2021 novemberében került kórházba sztrók miatt, azonban a lábadozása még mindig tart, és szerettei egy percre sem hagyják magára.

A Pa-dö-dő énekesnőjét agyérgörcs miatt szállították kórházba rohammentővel még 2021 novemberében. A korábban szklerózis multiplexszel diagnosztizált Lang azóta már adott egy-egy interjút állapotával kapcsolatban, ami javulóban van. Ehhez egyébként a szintén sztrókon átesett Kulka János is hozzátesz, aki a beszédterápiában segít neki. Az énekesnő 2022 februárjában szólalt meg először a kamerák előtt, akkor azt mondta, bár a jobb kezét még nem tudja mozgatni, a beszéde egyre érthetőbb. Lang ezúttal a Best magazinban adott felvilágosítást arról, milyen állapotban van jelenleg.

Teljesen jól vagyok, ennek ellenére folyamatos felügyelet alatt állok, szinte egy percig nem lehetek egyedül. Tudom, szükségem van a segítségre, hisz nem tudom magam ellátni. De hogy még éjjel sem hagynak aludni, no, azt már nem

– fejtette ki.

Ahogy arról a lapnak beszámolt, jó alvónak tartja magát, mivel éjfélkor fekszik le aludni, és reggel tíz óráig ki sem kel az ágyból, azonban szerettei nem mindig hagyják magára. Hozzátette, megesett, hogy Falusi Mariann heti kétszer nála aludt, és éjjel azzal keltette fel, hogy őt szólongatta, azt kérdezve, jól van-e.

Lang Györgyi előtt még hosszú út áll, mivel a mozgásgyakorlatok mellett nyelvtörőkkel is hozzá kell járulnia mielőbbi gyógyulásához. A 2016-ban szintén sztrókon átesett Kulka János pedig kétnaponta segít neki abban, hogy minél szebben tudjon beszélni. 

(Borítókép: Lang Györgyi 2016. április 19-én. Fotó: Dívány)