Kasza Tibivel jól indult az év a TV2-nek

Kasza Tibor
2023.02.16. 10:15
A TV2 mind csatorna-, mind csoportszinten megnyerte a nézettségi versenyt januárban mindhárom kiemelt korcsoportban – olvasható a csatorna közleményében. Mint írják, ez elsősorban a Szerencsekerék, a Vigyázat, gyerekkel vagyok! és a Hazatalálsz sikerének köszönhető.

A januári műsorok sikerének köszönhetően nem csupán a 18–59 éves korcsoporton belül, hanem a teljes lakosság tekintetében és a fiatalabb, 1849 éves nézők körében is kiemelkedően teljesített a TV2 – írja közleményében a csatorna. Ennek eredményeképp januárban a TV2 lett a legnézettebb csatorna mindhárom kiemelt korcsoportban, teljes napon és főműsoridőben egyaránt.

A csatorna januári eredményéhez közlésük szerint az alábbi műsorok kiemelten járultak hozzá:

  • A Kasza Tibi nevével fémjelzett Szerencsekerék kiemelten magas nézettséget ért el januárban, a hétköznap esti műsortoplistát is vezette, és egyúttal átlagosan idősávja legnézettebb műsora is volt mindhárom kiemelt korcsoportban. Az RTL-en szintén hétköznap esténként futó Drága örökösök idősávjában is többen választották a TV2-t, mint említett versenytársát.
  • Január 2-án visszatért a csatornára a Vigyázat, gyerekkel vagyok! Ördög Nóra vezetésével, ami a Szerencsekerékhez hasonlóan szintén idősávja legnézettebb műsora volt hétköznap esténként, mindhárom kiemelt korcsoportban.
  • A show-műsort a Hazatalálsz váltotta január 23-án a hétköznap esti 9 órás műsorsávban. A csatorna új, saját gyártású napi sorozata szintén nyerte az idősávját mindhárom kiemelt korcsoportban.
  • Januárban a Mokka és Mokkacino is első volt az idősávjában, az esti Tények pedig a teljes lakosságon belül és a fiatalabb, 1849 éves korosztály körében lett idősávja legnézettebb műsora.

Közleményük szerint  a  csatorna a hétköznap esti hírműsorokat megelőző idősávban (14:30 18:00 között) is jól teljesített, a TV2 délutáni sorozatai a 18 59 éves korcsoportban átlagosan ötször annyi nézőt ültettek le a képernyő elé januárban, mint a fő versenytárs RTL.

(Borítókép: Kasza Tibor a Szerencsekerékben. Fotó: TV2 Sajtószoba)