A Trónok harca színésznője lesz az idei Eurovíziós Dalfesztivál házigazdája

afp.com-20220719-PH-GTY-1409620928-highres
2023.02.23. 14:45
Julija Szanyina és Alesha Dixon mellett a Trónok harca és a Ted Lasso sorozat színésznője, Hannah Waddingham lesz a 2023-as liverpooli Eurovíziós Dalfesztivál házigazdája. A május 13-i döntőben a trióhoz csatlakozik Graham Norton is.

Az már korábban eldőlt, hogy a tavalyi nyertes Ukrajna helyett a háborús helyzetre való tekintettel 2023-ban az angliai Liverpool ad otthon az eseménynek, most azonban az is kiderült, ki lesz a házigazdája, azaz a műsorvezetője az idei megmérettetésnek.

A szerencsés nem más, mint a Trónok harcában a Főveréb által vezetett szekta tagjaként, Septa Unellát alakító Hannah Waddingham színésznő, aki a díjnyertes ukrán énekesnő, Julija Szanyina  és Alesha Dixon televíziós személyiség mellett fogja levezényelni a dalfesztivált – jelentette be a BBC.

Waddingham a Trónok harca népszerűsége ellenére legnagyobb sikerét a Ted Lasso című sorozatnak köszönheti, amelyben nyújtott alakításáért Emmy-díjat nyert – a felkérést pedig megtisztelőnek tartja.

Évek óta lelkes Eurovízió-rajongó vagyok, nagy kiváltság számomra, hogy a verseny házigazdája lehetek. Megtiszteltetés, hogy vállvetve állhatok Ukrajnával, egy olyan országgal, amely ilyen erővel és egységben védi magát

– mondta Waddingham. 

A fenti trió lesz a házigazdája a két élő elődöntőnek, majd ezt követően csatlakozik hozzájuk a népszerű talkshow-házigazda, és az Eurovízió régi kommentátora, Graham Norton a május 13-i döntőben, amelyet a BBC szerint várhatóan 160 milliós globális közönség tekint majd meg.

Az Eurovízió rendező országa hagyományosan az előző év győztese, de Ukrajna, amely 2022-ben a Kalush Orchestra folk-rap együttes által előadott, Stefania című számmal nyert, az Oroszországgal fennálló fegyveres konfliktus miatt nem lehet házigazda.

Így érte a megtiszteltetés az Egyesült Királyságot, amely a tavalyi versenyen a második helyen végzett Sam Ryder Space Man című dalával, az országot a szervező Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) kérte fel Ukrajna helyett házigazdának.

Waddingham hozzátette: „Nagy megtiszteltetés, hogy vállvetve állhatok Ukrajnával, egy olyan országgal, amely ilyen erővel és egységben viselte magát.”

(Borítókép: Hannah Waddingham 2022. július 18-án. Fotó: David Livingston / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images / AFP)