Alec Baldwin ártatlannak vallotta magát, erre három kollégája ismét beperelte

339W3P8-highres
2023.02.28. 15:06
Hiába törölték az ellene felhozott vádak egy részét, továbbra sem dőlhet hátra Alec Baldwin, akit kiszabható büntetésének csökkentését követően most három kollégája perelt be ismét. A filmen dolgozó munkatársai amiatt adták be a keresetet, mert lelki és fizikai sérülést is okozott nekik az, amikor a 64 éves színész lelőtte Halyna Hutchins operatőrt.

Alec Baldwin 2021. október 21-én az új-mexikói Santa Fében, a Rust című film forgatása közben lőtte le a vezető operatőrét, Halyna Hutchinst és sebesítette meg Joel Souza rendezőt egy olyan kellékfegyverrel, amelyben mindmáig tisztázatlan okból éleslőszer volt.

Az ügyészség nemrég törölte az Alec Baldwin ellen felhozott vádak egy részét a 2021-es filmforgatás ügyében, ami egyben jelentősen csökkenti a kiszabható büntetés hosszát – derül ki a hétfőn nyilvánosságra hozott új bírósági iratokból.

TMZ által megszerzett bírósági dokumentumok szerint azonban az enyhítés ellenére három Rust-stábtag újabb pert indított Alec Baldwin és a film készítői ellen hétfőn.

A keresetet beadó személyek azt állítják, hogy Halyna Hutchins operatőr 2021 októberében bekövetkezett halála után szorongásos és poszttraumás stressz jelentkezett náluk.

A pert Reese Price vezető operatőr, Ross Addiego segédoperatőr és Doran Curtin öltöztető indította – akik szintén az új-mexikói Bonanza Creek Ranch templomában tartózkodtak, amikor Baldwin fegyvere elsült, megölve Halyna Hutchins vezető operatőrt és megsebesítve Joel Souza rendezőt. 

Addiego, Curtin és Price azt állítja, hogy a 64 éves Baldwin közvetlen közelében volt, amikor elsült a fegyver, és emiatt a lelki problémák mellett fizikai sérüléseket is szenvedtek a lövés fülsértő hangja miatt.

A benyújtott perdokumentum azzal vádolja Baldwint, hogy nem figyelt a fegyverkiképzés során, nem gondoskodott arról, hogy a fegyver ne legyen megtöltve élestölténnyel, ahogyan arra sem ügyelt, hogy ne süljön el a fegyver.

(Borítókép: Alec Baldwin 2022. október 21-én Santa Fében a Rust című film forgatásán. Fotó: Santa Fe County Sheriff’s Office / AFP)