Amennyiben Harry herceg elmegy apja koronázására, megszállhat Frogmore Cottage-ban

GettyImages-1241072358
2023.03.07. 12:57
Úgy tűnik, a brit királyi családban minden feltételekhez kötött.

Harry hercegnek állítólag azt mondták, hogy ő és Meghan Markle a Frogmore Cottage-ban szállhatnak meg, ha úgy döntenek, hogy részt vesznek a király májusi koronázásán – írta meg a Daily Mail.

Mindez annak fényében, hogy a királyi család felszólítására Harry hercegnek és Meghan Markle-nek el kell hagyniuk a Windsor kastélyhoz közeli az angliai otthonukat – amit még Erzsébet királynétól kaptak nászajándékba – nem biztos, hogy a legösztönzőbb ajánlat az angol királytól, hogy amennyiben fia elmegy a májusi koronázásra, családjával megszállhat akár ott is. Hogy ez tovább mélyíti vagy inkább elsimítja a jelenlegi feszültséget apa és fia között, enyhén szólva is kérdéses.

A Windsor kastélyhoz közeli Frogmore Cottage elhagyására azután szólították fel Sussex hercegét és hercegnéjét, miután Harry hercegnek megjelent Spare című önéletrajzi könyve, amiben kendőzetlenül vallott azokról a traumákról és nehézségekről, amiket a királyi család okozott benne.

Sussex hercege nemrég Máté Gábor traumaszakértőnek mesélte el egy online közvetített beszélgetésen, hogy gyerek-, illetve kamaszkorában milyen dolgokat élt át, és milyen felismerésekre jutott, valamint azt is elárulta, hogy 2020-ban azért költözött el feleségével Angliából, mert úgy érezte, a királyi családtól fizikailag is távol kell kerülnie ahhoz, hogy egészséges mentális környezetet tudjon teremteni gyermekeinek.

Sokáig az is kérdéses volt, hogy III. Károly egyáltalán meghívja-e fiatalabbik fiát a koronázásra, ám Harry hercegék szóvivője megerősítette, hogy a párt meghívták a ceremóniára, ám azt nem árulták el, hogy szándékukban áll-e elmenni.

(Borítókép: Meghan Markle és Harry herceg. Fotó: Kirsty O'Connor / WPA Pool / Getty Images Hungary)