Galambos Lajos: Megyek, ahová mennem kell, akár a bitófa alá is

BP-nek-2020-10
2023.03.09. 06:43
Galambos Lajos magánnyomozót fogadott fel, hogy újabb bizonyítékokat találjon ártatlanságára, de ha ez nem jön össze, akkor akár a „bitófa alá is” elmegy. Azonban most „természetesen” fellebbezést nyújtanak be a bírósági határozat ellen, mely szerint nem engedélyezik a zenész halasztását.

Galambos Lajos ügyvédjével a Frizbi TV YouTube-csatornán lesz látható, ahol Hajdú Péter műsorában arról beszéltek, hogyan áll most a zenész ügye.

Galambos Lajost még 2022 decemberében ítélték másodfokon három év hat hónap szabadságvesztésre, amelynek letöltését február 15-én kellett volna megkezdenie a kecskeméti börtönben, azonban nem jelent meg a helyszínen. Később kiderült, hogy a trombitaművész és ügyvédje halasztást kértek, így Galambos a börtön helyett a Vértesbe ment kirándulni.

Mint korábban megírtuk, kórházba kellett szállítani Galambos Lajost. A zenész-előadóművészt boldogasszonypusztai birtokáról vitte el egy szirénázó mentőautó. Mint mondta, súlyos fulladásos roham tört rá, emiatt kellett bevinni az intézménybe. A zenész nemrégiben gyógyíthatatlan betegségéről vallott, amely miatt halasztást kért börtönbüntetésének letöltésére. Elmondása szerint jobban örülne, ha bevonulhatna a börtönbe, mert az azt jelentené, hogy teljesen egészséges. Mint azt elmondta, tüdőtágulása van, úgynevezett keszonbetegség, amelytől gyakran fullad és köhög.

A Budaörsi Járásbíróság 2023. február 28-án határozatában elutasította a halasztást, mivel annak törvényes oka nem áll fenn, így a halasztás nem engedélyezhető, közölte szerda reggel a Budapest Környéki Bíróság. Ugyanezen a napon megírtuk, hogy a mulatós sztár február 18-án egyórás koncertet adott az alföldi Biczó Csárdában. Csaknem háromszáz vendég énekelt, táncolt a trombitással, és mint kiderült, nem ez volt az utolsó eset.

Megyek, ahová mennem kell, akár a bitófa alá is

Galambos ügyvédje elmondta, szerinte személyes vizsgálat nélkül nehezen elkészíthető a szakértői vélemény, így fellebbezést nyújtanak be.

A bíróság kirendelte az orvosszakértőt, aki szakkonzulenst is bevont maga mellé, mielőtt döntést hozott. A szakértői véleményt aztán beadták a bíróságnak, onnan pedig továbbküldték a büntetés-végrehajtásnak. Ebben azt fogalmazták meg, hogy a közvetlen életveszélyes állapot fennállását csak részben látják igazoltnak, és véleményük szerint ügyfelem betegsége a büntetés-végrehajtás keretein belül is kezelhető és orvosolható

– mondta a felvételen Csontos Zsolt ügyvéd. „Ez nem jogerős döntés, és természetesen fellebbezést nyújtunk be ellene. Ennek legfontosabb oka, hogy a szakértői vélemény személyes vizsgálat nélkül, a korábbi orvosi vizsgálatok eredményein alapulva született” – tette hozzá az ügyvéd.

A mulatós sztár pedig elmondta, ha nem tud újabb bizonyítékokat találni ártatlanságára, akkor bárhová bevonul – írja a Blikk.

Vártam, hogy legalább megjelenhessek valaki előtt és megvizsgáljanak, de erre esélyt sem adtak. Néhány nap alatt, gyorsított eljárásban hozták meg ezt a döntést. Magánnyomozókat béreltünk fel, hogy találjanak olyan tanúkat, akiket a bírósági eljárás alatt nem hallgattak meg, és számomra kedvező lenne a vallomásuk. Merthogy dolgozunk a perújításon is, ahhoz pedig olyan új bizonyítékokat szükséges bemutatni, amelyek alapján vagy felmentés születik az ügyemben, vagy sokkal enyhébb ítélet. Ha nem tudunk ilyen bizonyítékokat találni, felteszem a kezem, és megyek, ahová mennem kell, akár a bitófa alá is

– közölte Galambos.

(Borítókép: Galambos Lajos. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)