Reviczky Gábor rákos, visszautasítja a kemoterápiát

D  CC20211022004
2023.03.10. 07:06
Reviczky Gábor hónapok óta prosztatarákkal küzd, aminek egy agresszív fajtája támadta meg szervezetét. A jelek szerint úgy tűnik, sikerült elvégezni a műtétet. A kemoterápiát vissza fogja utasítani, reméli, hogy elég lesz a sugárkezelés.

A Halhatatlanok Társulatának tagjai közé választották Reviczky Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt, amit megtiszteltetésként élt meg, ezt azonban beárnyékolja, hogy hónapok óta komoly harcot vív a rákkal. A Mi kis falunk sztárja prosztatarákkal küzd, aminek egy agresszív fajtája támadta meg a szervezetét, ám úgy tűnik, sikerült időben elvégezni a műtétet.

„Nagyon hálás vagyok Gáti Zsoltnak, aki megvizsgált és megműtött. Sajnos, tipikus férfibetegség ez, sokan nem is járnak vizsgálatra, mert kellemetlen. Ezzel én is így voltam. Még évekkel ezelőtt, amikor szűrővizsgálaton jártam, nagyon rossz élmény volt, de innen üzenem a férfi társaimnak, hogy negyven fölött mindenképp keressék meg azt az orvost, aki kíméletesen vizsgál, mert sajnos nagyon gyakori a prosztatagyulladás, ami a rák előszobája lehet” – fejtette ki a Blikknek a színész, aki decemberben kezdett gyanakodni arra, hogy valami nincs rendben.

Panaszai ugyan nem voltak, de mint kiderült, nála is évek óta jelen lehetett a betegség, tünetmentesen. 

Egy jótékonysági vadászaton vettem részt még tavaly decemberben, ahol a bevételből gyermekkórházak számára vásárolnak lélegeztetőgépet. Itt feltűnt a nagyon gyakori vizelési inger, ami annyira gyakori volt, hogy hazafelé minden pihenőnél és benzinkútnál meg kellett állnom. Szerencsére hamar Gáti Zsolthoz kerültem, aki megvizsgált, majd tíz helyen végzett biopsziát a prosztatámon, és sajnos mindegyik tartalmazott rákos sejtet

– mesélte a színész.

Noha a betegség agresszív fajtájáról van szó, az operációt követő CT- és MRI-vizsgálatok szerint nincs áttét a szervezetében. Reviczky Gábor most egy speciális vizsgálatra, egy úgynevezett PET CT-re vár, ami után eldől, milyen utókezelésre számíthat. A színész azt is leszögezte, hogy a kemoterápiát nem vállalja.

Sugár- vagy kemoterápia jöhet szóba, ám mivel itthon nincs még célzott kemoterápia, a kemót vissza fogom utasítani. Sajnos, a nem célzott kezelés az egész szervezetet érinti, remélem, erre nem lesz szükségem, elég lesz a sugárkezelés

– jelentette ki határozottan a lapnak Reviczky. A színművész optimista, azt vallja, csakis pozitívan lehet hozzáállni egy ilyen küzdelemhez, hogy sikerrel jusson rajta túl.

(Borítókép: Reviczky Gábor 2021-ben. Fotó: Cseke Csilla / MTI)