Galambos Lajos koncertet adott: a villanyszerelőkkel viccelődött, de vetkőzéssel is készült

BP-nek-2020-6
2023.03.12. 07:51
Tatabányán adott nőnapi koncertet Galambos Lajos, művésznevén Lagzi Lajcsi, akire a jövőben fellépések helyett börtön vár.

Galambos Lajost energialopás és vesztegetés miatt elítélték, a művésznevén Lagzi Lajcsiként ismert előadóra három és fél éves börtönbüntetés vár a kecskeméti börtönben, ám megromlott egészségügyi állapotára hivatkozva nem vonult be február 15-én, mivel bevonulásának elhalasztását kérte január 30-án. Bár a kérelmét elutasították, szombat este még Tatabányán adott koncertet.

A koncertre összegyűlt emberek tömege nagyjából egy tágabb baráti társaságnak felelt meg, a Blikk elmondása alapján gyakorlatilag egy „étteremnyi” ember ment el a nőnapi Lagzi Lajcsi-koncertre.

Szintén a lap leírása alapján Galambos Lajos nem tűnt betegnek, rutinosan nyomta le a haknit, amit kamerával is rögzített az RTL stábja, ugyanis állítólag a hétfői, Fókusz című műsorba vettek fel anyagot a művésszel, akire börtön vár.

Sok vita volt, hogy eljöjjek-e vagy sem. Nem tanácsolták nekem, hogy eljöjjek, de itt vagyok, és a legjobb tudásom szerint fogok itt most énekelni, trombitálni – és a végén vetkőzni

– mondta Galambos Lajos viccesen.

A beszámoló szerint a zenész a koncert alatt végig jó hangulatban volt, és a számok között sokszor viccelődéssel ütötte el az időt. Megjegyezte azt is, hogy milyen nehéz villanyszerelőt találnia, mert senki sem meri elvállalni.

Mivel Lagzi Lajcsi 125 napot töltött már előzetesben, ezért a rá kirótt büntetésből azt az időszakot levonják, jó magaviselettel bízhat enyhítésben, és akár egy év után is szabadulhat.

(Borítókép: Galambos Lajos. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)