Elkapták az egyik cipőtolvajt, de a sneakergurutól ellopott 4 és fél milliós darabot még nem találják

2023.03.15. 20:56
Kiderült, hogy egy testvérpár lophatta el a korábban a Cápák közöttben is feltűnt, sikeres vállalkozó 4 és fél millió forintot érő cipőjét. Egyiküket elfogták Újpesten, és indítványozták is a kitoloncolását. Mint kiderült, külföldi állampolgár, és korábban is toloncolták már ki Magyarországról.

Korábban megírtuk, meglopták Pachert Balázst, a Balazs Kicks üzlet alapítóját, aki mindössze 19 évesen mostanra már online és offline sneakerboltot is üzemeltet. 

A Balazs Kicks TikTok-oldalán már két olyan felvételt is közzétettek, amelyen nagy értékre elkövetett bolti lopás látható. Az első eset még február közepén történt, a másodikra pedig most hétvégén került sor, amikor ismeretlen tettes egy több millió forintot érő sneakert tulajdonított el. 

Az üzlet tulajdonosa a cipő ellopását követően azonnal rendőrt hívott, a hatóság kiérkező emberei ujjlenyomat- és DNS-mintákat is vettek a helyszínen.

Az ellopott cipő itt látható:

@balazskicks Te fizetnél valaha 4.5 milliót egy cipőért?💙 #nekedbe #sneakers #hungary #fyp #shoes #louisvuitton ♬ eredeti hang - balazskicks

Korábban már kitoloncolt férfi lopta el a cipőt

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője elmondta az RTL Híradóban, Újpesten fogták el az egyik tolvajt. A gyanúsított külföldi állampolgár és büntetett előéletű, sőt egy korábbi kiutasítása miatt illegálisan tartózkodik az országban.

A bűnismétlés mellett attól is tartani lehet, hogy a férfi a bizonyítást megnehezítheti, éppen ezért indítványozta az ügyészség a férfi letartóztatását, amelyet a bíróság el is rendelt.

A 35 éves lett férfi már régebb óta Magyarországon él, az RTL Híradó úgy tudja, most is folyik ellene eljárás pénzmosás miatt. Korábban embercsempészet miatt ítélték el. Tavaly februárban szabadult, majd kitoloncolták az országból, de a családja állítólag itt maradt, és hozzájuk jött vissza. Testvérét, akivel együtt járt az üzletben, nem találják, ahogyan a cipő sincs meg.