Tovább bonyolódik Alec Baldwin lövöldözési ügye

2023.03.16. 06:04
Az Alec Baldwin ügyében eljáró különleges ügyész, Andrea Reeb bejelentette lemondását, amellyel a színész és jogi csapata elérte, amit szeretett volna.

A színész jogi hercehurcája már 2021 ősze óta húzódik, amikor is a Rust című film forgatásán lelőtte a vezető operatőrt, a 42 éves Halyna Hutchinst és megsebesítette Joel Souza rendezőt egy kellékfegyverrel, amelyben tisztázatlan okból éleslőszer volt.

Az ügyben Alec Baldwin és Hannah Gutierrez-Reed fegyverekért felelős kelléktáros ellen emeltek vádat még január végén, azonban az ügyészség végül megváltoztatta az álláspontját, és a gondatlanságból elkövetett emberölés vádjából a lőfegyverre utaló, a bűncselekményt és annak lehetséges ítéletét súlyosbító kitételt törölték a színész esetében.

Az ügyészség elmondása szerint az a céljuk, hogy igazságot szolgáltassanak, azonban a helyzetüket jelentősen megnehezíti, hogy a legfrissebb információk szerint az ügyet felügyelő különleges ügyész, Andrea Reeb lemondott. Baldwin jogászai egyébként korábban pontosan ezt szerették volna elérni.

Ahogy a TMZ közölte, Reeb kedden jelentette be különleges ügyészi tisztségről való lemondását, és a nekik adott nyilatkozatában azt közölte, hosszas gondolkodás után tudta csak meghozni ezt a nehéz döntést. Kiemelte, 25 éves pályafutása során mindig arra törekedett, hogy igazságot szolgáltasson az áldozatok számára, de Baldwin ügyében másra döbbent rá.  

Világossá vált számomra, hogy ebben az ügyben a legjobb módja annak, hogy igazságot szolgáltassak, ha lemondok, hogy az ügyészség a bizonyítékokra és a tényekre összpontosíthasson, amik egyértelműen a legalapvetőbb biztonsági protokollok teljes figyelmen kívül hagyását mutatják, amelyek Halyna Hutchins halálához vezettek

– nyilatkozta a portálnak, hozzátéve, nem hagyja, hogy az ő munkavégzésével kapcsolatban felmerülő esetleges aggályok elhomályosítsák az alapvető ügyet. 

Alec Baldwin már a forgatáson történt tragédia óta ártatlannak vallja magát, de az ügyészség továbbra is gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolja. Az ügy még folytatódik.