Társszerző lett a ChatGPT a South Park egyik epizódjában

2023.03.17. 17:06
A South Park a legújabb részéhez, amely a Deep Learning (Mélytanulás) címet viseli, segítségül hívta a mesterséges intelligenciát is a ChatGPT formájában. A szóban forgó részben éppen a mesterséges intelligenciával foglalkoznak.

A mostanában igen felkapott mesterségesintelligencia-alapú beszélgetőrobot, a ChatGPT is felsorolásra került az írók között Trey Parker mellett a rajzfilm epizódjában.

Az epizód úgy kezdődik, hogy a rajzfilm főszereplőinek számító gyermekek az iskola udvaron jönnek rá, hogy a ChatGPT elvégezheti helyettük a házi feladatot és a különböző iskolai teendőket.

Ezt követően a leleményes fiatalok úgy döntenek, a mesterséges intelligenciát arra használják, ami leginkább foglalkoztatja őket, hogy lányokkal beszéljenek.

Az epizód egyik részében Clyde elmagyarázza Stannek, mi is pontosan a ChatGPT.

Igen, haver, van egy csomó olyan alkalmazás és program, amelyet használhatsz, és amelyek a mesterséges intelligencia segítségével elvégzik helyetted az írást. Az emberek versek írására, álláspályázatok megírására használják őket, de amire igazán jók, az a csajozás

– mondta Clyde.

Ezt követően a történet úgy folytatódik, hogy a lányok rájönnek, mit művelnek a fiúk, majd letöltenek egy appot, ami figyelmezteti őket a mesterséges intelligencia által generált üzenetekre. 

Ezek a programok egyébként a való életben is léteznek, a GPTZero alkalmas ezen üzenetek, szövegek kiszűrésére szolgál. Ezt a programot használják is azok, akiknek mindenképp fontos az üzenetek kiszűrése, mint például egyetemi professzorok, tanárok – írja az Unilad.

A ChatGPT-t készítő OpenAI is beépítette egyébként a szűrőfunkciót a szoftverébe, de sajnálatos módon ezek a mesterséges intelligencia által írt szövegek kiszűrésére kevésbé hatékonyak, mint a South Parkban.