Bruce Willis már az édesanyját sem ismeri fel

GettyImages-174239180
2023.03.18. 12:26
A 67 éves filmcsillag állapota folyamatosan romlik. A kezdetben afáziaként, majd demenciaként diagnosztizált betegsége kritikus szintre jutott. A Die Hard-filmek egykori sztárja már a közeli családtagjait sem ismeri fel.

Bruce Willis egészségi állapota az elmúlt években folyamatosan romlott. Hollywood egyik legfényesebb csillaga már egy ideje felhagyott a színészettel, mikor először afáziát, később pedig frontotemporális demenciát diagnosztizáltak nála.

Családja mindent megtett, hogy segítse a 67 éves színészt – egy ideig arról is szóltak a hírek, hogy exfelesége, Demi Moore is odaköltözött hozzájuk, hogy segítsen ápolni Willist, amit Emma Heming Willis tagadott. Ennek ellenére állapota rohamos romlását nem tudták megfékezni.

Bruce Willis egyre agresszívabb

A német Bildnek úgy fogalmazott a színész unokatestvérének férje, Wilfried Gliem, hogy

Bruce édesanyja, Marlene borzasztóan aggódik. Néha már abban sem biztos, hogy a fia egyáltalán felismeri-e őt. Eközben a viselkedése egyre agresszívabb.

A Bors magazin  az esettel kapcsolatban egy demenciaspecialista nyilatkozatát idézte, aki Bruce Willis feleségének, Emma Heming Willisnek az elhivatottságát méltatta.

Emma figyelemre méltó munkát végzett, megfelelő támogatást nyújtott Bruce-nak akkor, amikor a képességei megváltoztak. Olyan helyet, otthont és életet teremtett, amely továbbra is biztosítja neki azt, amire szüksége van a lehető legteljesebb élethez. Le a kalappal Emma és az egész család előtt a nagyon-nagyon kemény munkájuk és elkötelezettségük miatt

– idézik a szakértőt.

(Borítókép: Bruce Willis 2013. július 22-én Londonban. Fotó: Stuart C. Wilson / Getty Images)