Szabó Győzőről éveken át semmit sem tudtak a szülei

2023.03.18. 11:33
Szabó Győző Jászai Mari-díjas színész kemény és őszinte vallomást tett szüleivel való kapcsolatáról, hogy milyen távolságtartó volt a viszonyuk, és mennyi mindent bán, amit már nem hozhat helyre.

Az RTL készített egy videót, ahol különböző közszereplőket szólaltatott meg azzal a kérdéssel, ha tehetnék, kitől kérnének bocsánatot. Ezen a felvételen Szabó Győző színész is megszólal.

14 éves koromban Budapestre kerültem – én nyírbátori fiú vagyok –, és akkor magukra hagytam a szüleimet. Sok-sok éven keresztül, több mint 30 éven keresztül valójában nem tudtak rólam semmit. Ha tehetném – bár most már nem tehetem meg –, akkor azért kérnék tőlük bocsánatot, hogy ilyen sokáig ennyire magukra hagytam őket, és eltávolodtunk, és sok mindenről nem beszéltem

– meséli.

Egy korábbi beszélgetésben Lutter Imrének mesélt a színész arról, hogy bár elvitte szüleinek a Toxikoma című könyvet, valószínűleg sosem olvasták el, mert drogos múltja lerombolta volna bennük azt a képet, amit róla felépítettek. Arról is beszélt, hogy sosem mondta a szüleinek, hogy szereti őket, mert ők sem mondták neki.

Minden, amit szeretnél elmondani egy szóban, arra a magyarban nincs szó. Szeretem ezt a szót, de sosem akarom elkoptatni, mindig akkor mondom, amikor pontosan ott és akkor helyénvaló és ott érzem, és ki kell, hogy mondjam. 48 éves voltam, mikor édesanyám meghalt, és nem tudtam neki elmondani soha. Egy anya–fiú kapcsolatban természetes, hogy ezt érzi az ember, de nekem sem mondták ők soha, nem emlékszem ilyenre

– fogalmazott a 2022-ben Jászai Mari-díjjal is elismert színész.