Sharon Stone azt mondta, hogy a vagyona felét elbukta az amerikai bankpánikban

2023.03.19. 19:43
A színésznő azt állította, hogy elvesztette 50 millió fontos vagyonának felét a tengerentúlon történt pénzügyi összeomlásban, amely egyebek mellett a Silicon Valley Bank becsődölésével járt. Könnyen lehet azonban, hogy az amerikai kormányzat lépése révén visszakapja a pénzét.

Az amerikai bankpánikban több regionális bank is becsődölt. Azoknak az intézményeknek pedig, amelyek talpon maradtak, óriásit zuhant a tőzsdei árazása: a San Franciscó-i First Republic Bank részvényeinek értéke például a több mint 100 dollár feletti kategóriáról 20 dollár környékére esett vissza péntekre.

Sharon Stone egy hollywoodi adománygyűjtő gálán beszélt arról, hogy ő is megszenvedte a bankpánikot, miközben arra buzdította a közönséget, hogy adományozzanak pénzt egy rákosokat támogató jótékonysági szervezetnek.

Most vesztettem el a pénzem felét ebben a banki dologban, de ez nem jelenti azt, hogy nem vagyok itt

– fogalmazott.

Az nem derült ki, hogy a 65 éves, Emmy- és Golden Globe-díjas amerikai színésznő pontosan melyik banknál vesztette el a pénzét. A gálára még múlt hét csütörtökön került sor, vagyis a Silicon Valley Bank és a Signature Bank összeomlása közben. Néhány nappal később, az előző hétvégén azonban

az amerikai kormányzat garanciát adott arra, hogy a betétesek visszakapják a pénzüket a bedőlt bankokból. 

Az amerikai jegybank garanciát vállalt a két banknál tartott összes betétre, így nem valószínű, hogy a 18 millió fontos (több mint 8 milliárd forintos) Beverly Hills-i házban élő Sharon Stone elveszítené a pénzét – írta erről a  Daily Mail. Veszteségről tehát csak akkor lehet szó, ha Sharon Stone részvényese volt valamely banknak, hiszen a részvényeseket nem kártalanítja az amerikai kormányzat. 

A színésznő a gálán egészségügyi küzdelmeiről is beszélt, többek között a 2001-es, majdnem halálos agyvérzéséről és a mellében lévő daganatok eltávolítása miatt az 1990-es években végzett műtétéről.