Válik Wolfgang Porsche

2023.03.20. 21:22
Elválik feleségétől a 79 éves Wolfgang Porsche, a Porsche-vállalat felügyelőbizottságának elnöke.

A német Bild értesült arról, hogy véget ér Wolfgang Porsche és felesége, a 74 éves Claudia Porsche házassága. A pár 2007 óta óta élt együtt, azonban csak 2019-ben házasodtak össze.

A Bild szerint a válásnak egy súlyos egészségügyi probléma az oka: Claudia Porsche egy demenciaszerű betegségben szenved már két éve, és emiatt a személyisége is megváltozott. A bulvárlapnak a családhoz közel álló források azt mondták, hogy

ez a változás ellehetetlenítette a házaspár közös életét is. 

A Bild úgy értesült, hogy Claudia Porsche valójában már közel két éve nem él együtt a férjével: az idős nő az első házasságából származó lányával él együtt, de önmagát nem tudja ellátni, ezért négy gondozó felügyeli, segíti őt a nap 24 órájában. 

A bulvárlap végül arról is beszámolt, hogy Wolfgang Porschét ebben a helyzetben egy közeli barátja, az 59 éves Gabriele Renate Inaara Princess zu Leiningen (Karl Emich címzetes leiningeni herceg egykor felesége) támogatta az utóbbi hónapokban, és kettejük kapcsolata még jobban elmélyült az utóbbi időben.

A Bild arra is emlékeztetett, hogy a Porsche család összesített vagyonát összesen 20 milliárd euróra becsülik. Arról egyelőre nem írtak, hogy Wolfgang Porsche válása miként befolyásolja majd ennek a vagyonnak a sorsát és az öröklést.