2024. június 23. 21:00
Svájc
Németország
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 23. 21:00
Skócia
Magyarország

A popkultúra fejlesztésére kérték fel Nagy Ferót és Ákost

2023.03.22. 08:21
Megalakult a Petőfi Zenei Tanács. A szakmai tanácsadó testület célja a a Magyar Popkulturális Értéktár minőségelvű megerősítése és a magyar popkultúra fejlesztése. Emellett a testület tagjai segítik majd a Petőfi Rádiót, a Petőfi TV-t és a Hajógyárat is.

Az A38 Hajón 2023. március 21-én alakult meg a Petőfi Zenei Tanács. A létrehozását pedig a Demeter Szilárd vezette, Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) kezdeményezte.

A testület célja, hogy a tanács tagjai szakértelmükkel és meglátásaikkal elősegítsék a Petőfi Rádió, a Petőfi TV, a Hajógyár és a Magyar Popkulturális Értéktár minőségelvű megerősítését, ezáltal a magyar popkultúra jobbá tételét.

A szakmai tanácsadó testület elsődleges küldetéseként a popkultúrának, korunk elsődleges kulturális közegének minőségelvű fejlesztését jelölte ki – írja a Kultúra.hu.

A tagok felkérését azzal indokolták, hogy mindegyikük „a szakma elismert tekintélye, művészeti tevékenységüket tekintve a könnyűzene teljes műfaji spektrumát lefedik, ami már önmagában kiváló fundamentumot biztosít a Petőfi Zenei Tanács működéséhez”.

A Petőfi Zenei Tanács tagjainak teljesítménye minden kétséget felülír. Ezek a zenészek időtálló műveket tettek le az asztalra, láttak már mindent a kis kultúrházaktól a nagyszínpadig. Tapasztalataikat, meglátásaikat, tanácsaikat szeretnénk becsatornázni. Már az alakuló ülésen egészséges és inspiráló vita alakult ki. És azért, mert bár nem ugyanazt gondoljuk a világról, mégis volt egy közös premisszánk: a magyar kultúra, ezen belül is a magyar könnyűzene szeretete

– mondta Demeter Szilárd.

A testület tagjai pedig: