Hajnali négykor kel, és csodaitalt iszik, ez Jennifer Lopez titka

GettyImages-1411913467
2023.03.27. 15:54
Fény derült Jennifer Lopez elképesztő alakjának titkára: az 53 éves énekesnő a hajnali kelésnek, a sokszínű edzésnek és egy csodaitalnak köszönheti remek formáját. De pontosan mi JLo titka, és ki az Hollywoodban, aki még nála is korábban kezdi a napot az edzőteremben?

A sűrű napirend, a hosszú munkaórák és a családdal eltöltött idő mellett a legtöbb embernek szinte egy perce sincs magára a hétköznapokban – sokaknak arra sincs idejük, hogy egy-egy edzés beiktassanak a napi rutinba. Ezért is nézzük irigykedve sokszor azokat a hírességeket, akik korukhoz képest jóval fiatalabbnak tűnnek, sok esetben pedig kimagasló fizikai állapotban vannak, révén más dolguk sincs, mint hogy a teendőik mellett ügyeljenek az egészségükre és a megjelenésükre. 

Természetesen az előadók és filmszínészek élete sem ennyire egyszerű és fenékig tejfel, azonban legtöbbjüknél a konditeremben eltöltött idő egyfajta munkaköri kötelességnek tekinthető. De még ennek tudatában is láthatunk olyan hírességeket, akik olyan kirobbanó formában vannak, amit még a kemény edzések figyelembevételével is nehéz megmagyarázni. 

Közéjük tartozik a nemrég Ben Affleckkel összeházasodó, énekes-színésznő Jennifer Lopez is, aki 53 évesen tinédzsereket megszégyenítő fizikai és mentális egészségnek örvend. A testmozgás azonban nemcsak a vörös szőnyegen való tündöklés miatt fontos része az életének, hanem mert ettől érzi igazán jól magát. 

Nem titok, hogy a fitnesz nagyon fontos része az életemnek. Azt hiszem, pozitív összefüggés van a testmozgás és a mentális egészség között, legalábbis nálam biztosan

– mondta a kétgyermekes édesanya.

Jennifer Lopez felvetése a szakemberek szerint is megállja a helyét, a MentalHealth.org szerint ugyanis a gyakran sportoló személyek között sokkal alacsonyabb a mentális betegségben szenvedők száma. 

A kutatások azt mutatják, hogy a rendszeresen sportoló emberek jobb mentális egészséggel és érzelmi jólléttel rendelkeznek, körükben alacsonyabb a mentális betegségek aránya. Úgy tűnik, hogy a testmozgás csökkenti a mentális betegségek kialakulásának kockázatát, és segít például a depresszió és a szorongás kezelésében is

– írja a portál.

Hajnali négykor kel, csodaitallal harcol az öregedés ellen 

Lopez láthatóan mindent meg is tesz azért, hogy jó formában legyen, szigorú napirendet tart, melynek részeként hajnalban kel, hogy edzeni tudjon. 

Gyakran hajnali öt előtt, 4:45 körül felkelek, amikor még sötét van, függetlenül attól, hogy mit tartogat számomra a nap. Igyekszem jó döntéseket hozni, és kiegyensúlyozni az időmet. Ha megtaláljuk az egyensúlyt az elszántság és az összpontosítás révén, akkor lehetünk önmagunk legjobb verziója

– tette hozzá JLo, aki köredzést végez, külön erősíti a törzsének izmait, de kickboxórákra jár, így korántsem lehet azzal vádolni, hogy a futópadon sétálva és a tükörben fotózkodva múlatja az időt a konditeremben. 

Ahogyan azt sokszor a személyi edzők szájából hallani lehet, a fogyásban vagy éppen a tökéletes forma kialakításában legalább akkora szerepet játszik az étkezés, mint maga a testmozgás. Ehhez mérten Lopez sem csak a hajnali edzésekre esküszik, egy különleges ital fogyasztása állítása szerint nagyban hozzájárult ahhoz, hogy 53 évesen is kirobbanó formában van. 

Van egy ital, ami nekem nagyon bevált. Szeretem, mert nem tartalmaz hozzáadott cukrot, és rendkívül alacsony kalóriatartalmú. Kókuszvízből készül, káliumban gazdag elektrolitokat és antioxidánsokat tartalmaz, ami hozzájárul a hidratáltság megőrzéséhez, és segít feltöltődni egy intenzív edzés, fellépés vagy egy egész napos utazás után

– mesélte az énekesnő, aki egy korábbi kimerültség miatti pánikrohama miatt döntött úgy, hogy életmódot vált. 

Mark Wahlberg embertelen rutinját nem lehet lekörözni 

Hiába tagadhatatlanul elképesztő, ahogyan a kiegyensúlyozott napirendjének köszönhetően kinéz Jennifer Lopez, Hollywoodban nem ő az egyetlen, aki a tökéletes forma érdekében meglehetősen korai időpontra húzza fel az ébresztőóráját. Ő nem más, mint az 51 éves színész-producer Mark Wahlberg, aki még JLo-nál is korábban indítja el a napjait. A színész 2:30-kor kel, ami meglehetősen fájdalmasnak tűnik, ám annak fényében, hogy 19:30 fekszik le aludni, már egyáltalán nem tűnik olyan morbid hóbortnak. 

Az ébredést követően Wahlberg 2:45-kor imádkozik, majd 3:15-kor már a reggelit is elfogyasztja. Ezt követően vág bele az edzésbe 3:40-kor, ami általában negyed hatig is eltart. 

Fél hatkor következik az edzés utáni étkezés, hatkor pedig eljön a zuhanyzás ideje. A színész ezt követően fél nyolckor golfozni megy, majd reggel nyolckor újra az étkezésé a szerep, ekkor jön el az első snackidő Wahlberg napjaiban. Miután jóllakott, bemegy a jégkamrába, hogy az izmai gyorsabban regenerálódjanak, és aztán újra az asztalhoz ül egy-két falatot bekapni.

Tizenegy órától a munkáé és a családé a főszerep, egészen a 13 órára beiktatott ebédig. Kettőkor ismét egy kis munka, majd háromkor már indul is felvenni a gyerekekeit az iskolában. Ezután uzsonna, négytől pedig irány a terem: jöhet a délutáni edzés! Fél hatkor vacsora, majd egy kis családdal töltött időt követően fél nyolckor irány az ágy! 

Ez a napirend első látásra merevnek és sűrűnek tűnik, éppen emiatt Wahlberg állítólag már kicsit lazított is rajta, és csak 3:30-ra húzza az ébresztőt. Elképesztő izomzata mégis arról árulkodik, hogy valamit így is jól csinál... 

(Borítókép: Jennifer Lopez. Fotó: Daniele Venturelli / Getty Images)