Galambos Lajos „sok mindent befolyásoló” vizsgálaton esett át

IMG 4074
2023.03.28. 11:57
Galambos Lajos védője nemrégiben arról beszélt lapunknak, hogy a szebb napokat megélt zenész nincs jól, a lelkiállapota kezd kihatni az egészségére, és szemmel láthatóan romlik az állapota. Hétfőn a trombitaművész újabb vizsgálaton esett át, aminek eredménye „sok mindent befolyásolhat”.

Február 15-én kellett volna megkezdenie börtönbüntetését Galambos Lajosnak, a zenész azonban nem jelent meg a Bács-Kiskun Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetnél. Néhány nappal később arról vallott, hogy gyógyíthatatlan betegségben szenved, ami miatt halasztást kérvényezett. A Budaörsi Járásbíróság március elején elutasítóan döntött erről a kérelemről, ami ellen fellebbeztek a védőjével, dr. Csontos Zsolttal.

Tegnap este néztem meg, de még nem kaptunk értesítést a döntésről. Bizakodva várakozunk tovább

– mondta lapunknak Galambos Lajos ügyvédje. Hozzátette, a zenész nincs jól, a lelkiállapota kezd kihatni az egészségére, és szemmel láthatóan romlik az állapota. Ezt erősítik meg a zenész szavai, a Borsnak arról beszélt, hogy hétfőn újabb vizsgálaton esett át.

Ez egy újabb vizsgálat, ami a jelenlegi egészségi állapotomat monitorozza, illetve egy terheléses vizsgálat, ami megmutatja, mennyit bírok most és mennyit fogok bírni a közeljövőben. Ennek a vizsgálatnak az eredménye sok mindent befolyásolhat

– nyilatkozta Galambos Lajos a lapnak.

Galambos Lajos elkeseredettségét jól mutatja, hogy nemrégiben úgy döntött, visszaadja a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét és lovagkeresztjét, amiről levélben tájékoztatta Novák Katalin köztársasági elnököt. A zenész azért döntött így, mert ezzel szeretné bizonyítani igazát, de ha ez mégsem sikerül, 

akkor nem szeretne szégyent hozni az elismerésre.

(Borítókép: Galambos Lajos. Fotó: Velvet)