Károly királyt megbénítja a félelem, ha Meghan Markle és Harry herceg sorsáról kell döntenie

GettyImages-1140417425
2023.03.29. 12:04
Nem tud dönteni, továbbra is kérdéses, szívesen látná-e a május 6-i koronázásán Harry herceget és Meghan Markle-t Károly király. A brit uralkodó állítólag tart attól, hogy a pár elvonzza róla a reflektorfényt az eseményen, azonban attól még inkább tart, hogy állást foglaljon az ügyben.

A brit királyi család körül az elmúlt években több hatalmas port kavaró ügy is kirobbant, mégis Harry herceg és Meghan Markle párosa volt az, amely időről időre igazán felkavarta az állóvizet – ehhez mérten pedig Károly király közelgő koronázása miatt is újra a reflektorfénybe került az Egyesült Államokba költözött házaspár. 

Tom Bower, a királyi család szakértője és írója úgy véli, az uralkodó, akit május 6-án hivatalosan is megkoronáznak, komolyan küzd azzal, hogyan kezelje Sussex hercegét és hercegnőjét a történelmi eseményen – azaz meghívja-e őket, vagy sem. 

Károly királyt megbénítja a félelem, amikor Meghan Markle-lel és fiával, Harry herceggel kapcsolatos döntéseket kell hoznia. A félelemtől és a határozatlanságtól megbénult Charlesnak nem sikerült elnyomnia őket, így jó eséllyel ott lehetnek a koronázáson

– idézi Bowert a New York Post.

Azzal kapcsolatban, hogy Harryék részt vegyenek-e a koronázáson, Károly hozzáállása nem változott az elmúlt időszakban a bennfentes szerint, a II. Erzsébet halála után trónra lépő uralkodó haragszik a párra, és aggódik a róla kialakult képért, azaz fél, hogy a pár jelenléte miatt romlik majd a megítélése. 

Ráadásul a Sussex-iek elhappolhatják előle a reflektorfényt, ha részt vesznek a történelmi eseményen. A szakértő szerint félelme nem jogtalan, ugyanis

a királyi családból való kiválása óta Meghan és Harry folyamatosan megalázta a királyt és a királyi családot. 

Károly király utolsó mentsvárként abban bízhat, hogy Meghan és Harry – akik nemrég kapták meg a meghívást a ceremóniára – úgy döntenek, hogy végül nem teszik meg az 5459 mérföldes utat az Egyesült Államokból Londonba, amire jócskán van esély. 

A bulvárlapok oldalain napról napra ott virító pár gyerekeit ugyanis állítólag nem hívták meg az eseményre, így az sem lenne meglepő, ha végül a szülők otthon maradnának – amennyiben Károly továbbra is kiáll döntése mellett, miszerint nem látja szívesen unokáit, Archie herceget és Lilibet hercegnőt a koronázáson. 

Károly királyt május 6-án koronázzák meg. 

(Borítókép: Károly király és Harry herceg 2019. április 4-én. Fotó: Samir Hussein / Samir Hussein / WireImage)