Nacsa Olivér bocsánatot kért a kijelentései miatt

2023.04.03. 07:32
Nacsa Olivér Karinthy-gyűrűs humorista vasárnap késő este a közösségi oldalán bocsánatot kért, miután azt találta mondani, hogy a humor nem női műfaj.

„Az emberek kevésbé adnak nyomatékot egy humoros mondatnak, ha azt egy nő szájából hallják. Ez egy alapvetően férfiszakma” – mondta Nacsa Olivér a Karc FM Bezzeg című műsorában.

A kijelentés sokaknál kiverte a biztosítékot, mire a humorista úgy reagált, igenis vannak férfi és női szerepek, valamint ilyen szakmák. „Ja, hogy ez ma nem píszí? Vállalom!” – írta korábbi bejegyzésében.

A fenti mondatra Pottyondy Edina influenszer-humorista is reagált. Videójában azzal vádolta meg Nacsa Olivért, hogy gyáva, ugyanis a műsorban nem általánosságban a nőkről kérdezték a véleményét, hanem konkrétan az ő személye került szóba.

„Ha lennének tökeid, akkor azt mondtad volna, hogy nem tetszik, amit csinálok, tehetségtelennek tartasz, vagy nem vagyok vicces. Ehhez képest azon kezdtél el álságosan sajnálkozni, hogy a nőknek nincs humoruk, és a közönségnek sincs rájuk fogadókészsége!” – fogalmazott Pottyondy Edina.

Belátta, hogy hibázott

Nacsa Olivér vasárnap este újabb bejegyzést tett közzé a közösség oldalán. Ebben arról ír, hogy sokat gondolkodott az elmúlt napok történéseiről, melyeket szerinte a vele készített mélyinterjúból kiragadott és félreértelmezett szavak generáltak.

„Azt hiszem, sosem késő belátni, ha az ember hibázik, és félreérthető megfogalmazásával adott esetben sokak érzékenységét sértheti valamilyen módon, noha a konkrét témával kapcsolatban rossz szándék nem vezérelte. Belátom, ebben az esetben ez pontosan így történt” – fogalmazott.

Ezután kifejtette, hogy nem volt lehetősége elmondani, miként váltak félreértelmezhetővé a szavai. Állítása szerint azt szerette volna elmondani, hogy idehaza valamiért kevesebb a női előadó ebben a szakmában.

„Nem kérdés számomra az sem, hogy mindig az adott embert kell nézni, függetlenül attól, milyen nemű, nő vagy férfi, nemzetiségű, vagy politikai hovatartozású az illető. Itt és most a témát lezárva szeretnék bocsánatot kérni mindenkitől, akit esetleg megbántottam” – zárta posztját a humorista.